Το Apple Watch έσωσε τη ζωή του 76-χρονου Gaston D’Aquino

Το Apple Watch έσωσε τη ζωή του 76-χρονου Gaston D’Aquino
ired.gr

Ο Gaston D’Aquino αναφέρει πως το Apple Watch του έσωσε τη ζωή. Αφού μοιράστηκε την ιστορία του, ελπίζει να καταφέρει να σώσει τη ζωή και άλλων συνανθρώπων του.

Σύμφωνα με το South China Morning Post, ο 76-χρονος καθόταν στην εκκλησία, όταν το Apple Watch ξεκίνησε να τον ειδοποιεί πως οι παλμοί του είχαν ξεκινήσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Έχοντας διαβάσει αντίστοιχες ιστορίες στο παρελθόν, πήγε κατευθείαν στο τοπικό νοσοκομείο.

gaston D'Aquino

“Είπα στο γιατρό πως δεν ξέρω το λόγο που είμαι εδώ, αλλά το ρολόι με ειδοποίησε πως οι καρδιακοί παλμοί μου αυξάνονται”, ανέφερε ο D’Aquino. “Ο γιατρός με ρώτησε αν νιώθω κάτι και του απάντησα πως είμαι μια χαρά και πως δεν έχω καμία απολύτως ενόχληση.”

Διαβάστε επίσης: Μία εκπληκτική ιδέα της Apple θα βελτιώσει τη λήψη video από την κάμερα του iPhone και του iPad

Ένας ηλεκτροκαρδιογράφος όμως, έδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με τους γιατρούς να υποβάλλουν τον D’Aquino σε εξετάσεις. Τα ευρήματα έδειξαν πως δύο από τις τρις βασικές αρτηρίες ήταν εντελώς φραγμένες, ενώ η τρίτη είχε αγγίξει το 90%. Φυσικά, αυτό σήμαινε πως ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορούσε να επέλθει ένα καταστροφικό καρδιακό επεισόδιο.

apple watch

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως ο D’Aquino είχε επισκεφτεί πριν λίγο καιρό κάποιον καρδιολόγο, ο οποίος του έδωσε φαρμακευτική αγωγή για τον διαβήτη, την υψηλή χοληστερίνη και την υψηλή πίεση, αλλά και πάλι δεν υπήρξε κάποια ένδειξη που να δήλωνε πως υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα.

Οι γιατροί μοιράστηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων με τον D’Aquino, ο οποίος συμφώνησε αμέσως να γίνει η διαδικασία της αγγειοπλαστικής, με την οποία επανέρχεται η σωστή ροή του αίματος προς την καρδιά, αφού τοποθετούνται μικροσκοπικά στεντ στις φραγμένες αρτηρίες. Την επόμενη μέρα γύρισε στο σπίτι του δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ πολύ καλύτερα.

apple watch

“Το να ανανεώνεις τη σύμβαση με τη ζωή, είναι ωραίο πράγμα”, ανέφερε. “Ξυπνάς το επόμενο πρωί και αφού κοιτάξεις γύρω σου, συνειδητοποιείς πως τα πάντα είναι ακόμα πιο όμορφα από αυτό που πίστευες ότι ήταν. Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα. Για μερικές μέρες είσαι στα καλύτερά σου.”

Ως υποστηρικτής της Apple, o D’Aquino έστειλε ένα email στον CEO της εταιρείας, Tim Cook, στις αρχές του Απρίλη. Αφού ανέφερε την ιστορία του, τόνισε πως “ήταν η πρώτη φορά που το ρολόι της ζωής μου είχε σταματήσει, αν και δεν ένιωθα κάποια ζαλάδα, κάποιο πόνο ή κάτι αντίστοιχο. Απλά όπως φάνηκε, ήμουν μία κινητή ωρολογιακή βόμβα.”

apple watch καρδιακοί παλμοί

“Σας παρακαλώ να συνεχίσετε να προωθείτε τη χρήση του Apple Watch σε ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα. Δύο εβδομάδες πριν έχασα ένα ξάδερφό μου από καρδιακό επεισόδιο και τελικά συμπεραίνω πως αν είχε το Apple Watch, ενδεχομένως να είχε την ίδια τύχη με εμένα και να ήταν τώρα ζωντανός.”

Ο Tim Cook είπε πως είναι ενθουσιασμένος που άκουσε την ιστορία του D’Aquino, εκφράζοντας τη χαρά του που τώρα πλέον είναι καλά.

“Εκτιμώ προσωπικά που βρήκες το χρόνο να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία σου. Μας εμπνέει για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε.”

apple watch iphone καρδιακοί παλμοί

Το Apple Watch είναι μία σωτήρια συσκευή

Ναι, δεν είναι υπερβολή. Μη ξεχνάμε πως δεν είναι ο D’Aquino ο μόνος που σώθηκε από το Apple Watch. Υπάρχουν πολλά περιστατικά όπου το Apple Watch μέσα από τη λειτουργία ανίχνευσης των καρδιακών παλμών, έχει αποτρέψει καρδιακά επεισόδια και έχει δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που το έπαθαν, να ζήσουν. Επίσης, πέρα από τα περιστατικά που αφορούν την καρδιά, το Apple Watch έχει φανεί σωτήριο και σε άλλες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα robots της Boston Dynamics μαθαίνουν να τρέχουν, να ανεβαίνουν σκάλες και να κινούνται αυτόνομα

Αν λοιπόν έχετε κάποιον γνωστό, είτε φίλο, είτε μέλος της οικογένειά σας που είναι κάτοχος ενός Apple Watch, καλό είναι να τον πείσετε να ενεργοποιήσει τη λειτουργία που θα τον ενημερώνει αν οι καρδιακοί παλμοί ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο όριο που ο ίδιος έχει θέσει. Ειδικά για τις περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό με καρδιακά προβλήματα, μάλλον είναι επιβεβλημένη ανάγκη.