Μία εκπληκτική ιδέα της Apple θα βελτιώσει τη λήψη video από την κάμερα του iPhone και του iPad

Μία εκπληκτική ιδέα της Apple θα βελτιώσει τη λήψη video από την κάμερα του iPhone και του iPad
ired.gr

Φανταστείτε πως τραβάτε ένα video από τη διπλή κάμερα του iPhone, χρησιμοποιώντας όμως και τους δύο φακούς.

Η Apple φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη video από το iPhone χρησιμοποιώντας και τους δύο φακούς. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει η νέα πατέντα που κατέθεσε στο U.S. Patent and Trademark Office και είναι από τις μόνες φορές που δε μιλάμε για επέμβαση στο hardware (τουλάχιστον δεν διαβάζουμε κάτι τέτοιο) αλλά στο software.

Οι επενδυτές και οι εταιρείες τεχνολογίας καταθέτουν διάφορες πατέντες κατά καιρούς, οι οποίες δεν υλοποιούνται. Ακόμα και η νέα αυτή πατέντα της Apple, δεν ξέρουμε το πότε και το αν θα υλοποιηθεί σε κάποια συσκευή.

camera iphone

Το γεγονός όμως ότι φαίνονται δύο παράθυρα εκ των οποίων το ένα κάνει zoom με κάποιου είδους φακό telephoto αλλά και η εξέλιξη του iPhone σαν μία συσκευή που είναι πλέον “κάμερα”, ξεκίνησε να πυροδοτεί έντονες συζητήσεις σε σχολές φωτογραφίες, κάμερας αλλά και παραγωγής film.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να κατεβάσουμε ένα αντίγραφο των πληροφοριών που γνωρίζει για εμάς η Apple;

πατέντα apple

Η νέα ιδέα της Apple βρίσκεται μέσα σε 71 σελίδες και καταχωρήθηκε στις 5 Ιανουαρίου ενώ δημοσιεύθηκε χθες στο USPTO. Όπως θα παρατηρήσουμε, η συσκευή που φαίνεται και στην οποία περιγράφεται η πατέντα, μοιάζει με κάποιο iPad αν κρίνουμε από το μέγεθός της. Βλέπουμε επίσης δύο παράθυρα με έναν παίχτη του volley που είναι έτοιμος να σερβίρει.

Στο πρώτο παράθυρο φαίνεται η ευρεία λήψη του σκηνικού, ενώ στο δεύτερο παράθυρο φαίνεται μία πιο κοντινή ιδέα, μέσα από τα μάτια του δεύτερου φακού.

iphone 7 plus

Η περιγραφή της πατέντας γράφει χαρακτηριστικά:

“Μία ηλεκτρονική συσκευή έχει πολλαπλές κάμερες και απεικονίζει ένα ψηφιακό εικονοσκόπιο στο οποίο φαίνονται οι πληροφορίες που δείχνει η κάμερα. Οι πολλαπλές κάμερες έχουν διαφορετικές ιδιότητες όπως είναι τα εστιακά μήκη. Όταν παρατηρούμε το εικονοσκόπιο, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε zoom. Θα μπορούσε βέβαια να υπάρχει μία επιλογή που θα διαχώριζε τη δραστηριότητα του κάθε φακού.”

iphone x κάμερα

Το user interface επιτρέπει επίσης την ταυτόχρονη απεικόνιση του περιεχομένου που παρέχεται από τις δύο κάμερες την ίδια στιγμή. Όταν θα παρέχονται δύο εικονοσκόπια, το user interface θα επιτρέπει το zoom αλλά και το πάγωμα ενός εκ των δύο εικονοσκοπίων. Η συσκευή επιτρέπει την αποθήκευση σύνθετων εικόνων ή videos τα οποία έχουν τραβηχτεί ταυτόχρονα και από τις δύο κάμερες.

Διαβάστε επίσης: Νέα πατέντα της Apple δείχνει ένα Apple Watch με στρογγυλή οθόνη

Όπως φαίνεται, η Apple είναι η εταιρεία που καταχώρησε την ιδέα. Πρόκειται για μία εξαιρετική πατέντα, η οποία αν τελικά υλοποιηθεί, θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.