iPhone SE 2 με notch και σχεδιασμό σαν του iPhone X;

iPhone SE 2 με notch και σχεδιασμό σαν του iPhone X;
ired.gr

Κάποιες νέες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους χθες που προέρχονται από την εταιρεία κατασκευής θηκών για iPhone, την Olixar, η οποία εξέφρασε την άποψή της σχετικά με το πώς θα είναι η νέα συσκευή. Ήδη έχει ξεκινήσει και διαφημίζει προστατευτικά οθόνης (tempered glasses) προς πώληση ενώ δεν παραλείπει να μοιραστεί και σχεδιαγράμματα μέσα από διάφορες πηγές από την Κίνα. Η Olixar λοιπόν θεωρεί, ότι το iPhone SE 2 θα έχει τον σχεδιασμό του iPhone X με λεπτά περιθώρια και εγκοπή “notch”.

iphone se 2

Φυσικά, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος ισχυρισμός για να ξεκινήσουμε να τον σκεφτόμαστε σοβαρά, δεδομένης της παραδοσιακά χαμηλότερης τιμής της συσκευής, αν και η Olixar φαίνεται πως πιστεύει τα όσα λέει. Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για φήμη που θέλει το iPhone SE 2 με σχεδιασμό αντίστοιχο του iPhone X.

Διαβάστε επίσης: Το επερχόμενο LCD iPhone ενδέχεται να δανειστεί την προηγμένη τεχνολογία οθόνης από το LG G7 ThinQ

Να τονίσουμε επίσης πως μία διαφορετική πηγή, η Tiger Mobiles, ανέφερε πώς είχε δει σχέδια κάποιες εβδομάδες πριν, που απεικόνιζαν μία συσκευή στις 5 περίπου ίντσες με notch, η οποία πιστεύεται πως είναι το νέο iPhone SE 2. Και οι δύο ισχυρισμοί είναι αρκετά ιδιαίτεροι για την ώρα, αλλά μπορούμε να τους αναφέρουμε αφού υπάρχουν και άλλες πηγές με το ίδιο δόγμα για την επερχόμενη συσκευή.

iphone se

Όσα λέει η Olixar μπορούν να εξεταστούν μόνο ως φήμες και όχι ως κάποια επιβεβαιωμένη είδηση. Οι φήμες που κυριαρχούν μέχρι στιγμής, δείχνουν μία συσκευή με μικρές αλλαγές στο εξωτερικό μέρος, με τις περισσότερες ανανεώσεις να γίνονται στο κομμάτι του hardware.

Αυτά όμως είναι τα λεγόμενα της Olixar. Οι πηγές της αναφέρουν πως το iPhone SE 2  θα είναι ένα μικρότερο iPhone X από μπροστά, με τις πλευρές να τις συσκευής να δανείζονται τον ανάγλυφο σχεδιασμό και το πλαίσιο αλουμινίου του τωρινού iPhone SE, κάτι που μας παραπέμπει σε εποχές iPhone 5.

iphone se

Η Olixar μοιράστηκε κάποια σχήματα σχετικά με το υποτιθέμενο νέο σασί, δίνοντας πληροφορίες και για τις διαστάσεις που θα έχει η συσκευή. Θα έχει ύψος 12.1cm πλάτος 5.5cm. Οι διαστάσεις αυτές είναι σχεδόν ίδιες με του iPhone SE πρώτης γενιάς που κυκλοφορεί. Ως προς το notch, θα έχει πλάτος 1.87cm.

iphone se 2

Σαφέστα είναι πιο μικρό από αυτό του iPhone X. Να σημειώσουμε επίσης πως τα μέρη του Face ID δεν ανήκουν μέσα στον σχεδιασμό της Olixar. Το notch εδώ φαίνεται να φιλοξενεί μόνο την κάμερα και το ακουστικό. Αυτό εξηγεί και τη διαφορά μεγέθους με το notch του iPhone X. Ωστόσο, προκύπτει ένα άλλο πολύ βασικό ερώτημα. Πώς θα ξεκλειδώνει ο χρήστης τη συσκευή αφού Face ID αλλά και home button δε θα υπάρχουν;

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να δούμε τη σύγκριση μεταξύ του προστατευτικού οθόνης του υποτιθέμενου iPhone SE 2 με την τωρινή συσκευή iPhone SE.

iphone se 2 tempered glass

Όπως είπαμε και πιο πάνω, αντιμετωπίζουμε αυτές τις φήμες με αρκετές επιφυλάξεις. Η notch εγκοπή είναι αρκετά “ύποπτη”. Γενικά ο σχεδιασμός αυτός είναι ύποπτος.

Είναι πολύ φανταστικό να περιμένουμε μία συσκευή που θα είναι αρκετά φθηνή (για τα δεδομένα της Apple) αλλά παράλληλα θα φέρει top χαρακτηριστικά όπως μία edge to edge οθόνη, τη στιγμή που η εταιρεία πουλάει τα πιο “συμβατικά” iPhone 8 και iPhone 8 Plus σε αρκετά υψηλότερη τιμή από αυτή του iPhone SE. Οι φωτογραφίες αυτές βέβαια, από τη στιγμή που ήρθαν στην επιφάνεια, μοιράζονται μαζί σας προς συζήτηση.

Διαβάστε επίσης: Νέος συνδυασμός χαρακτήρων προκαλεί το πάγωμα των iOS συσκευών που τρέχουν τις εκδόσεις 11.3 ή 11.4

Η Olixar είναι αρκετά αισιόδοξη για όσα λέει αφού ήδη έχει ξεκινήσει να παραγγέλνει προστατευτικά οθόνης που θα προσαρμόζουν στο notch της συσκευής. Στο επόμενο διάστημα περιμένουμε να ανακοινωθεί η νέα συσκευή, αφού πρόσφατα είδαμε 11 αναγνωριστικά για συσκευές iPhone που καταχωρήθηκαν στη βάση δεδομένων της Ευρασιατικής επιτροπής.