Το επερχόμενο LCD iPhone ενδέχεται να δανειστεί την προηγμένη τεχνολογία οθόνης από το LG G7 ThinQ

Το επερχόμενο LCD iPhone ενδέχεται να δανειστεί την προηγμένη τεχνολογία οθόνης από το LG G7 ThinQ
ired.gr

Όπως είναι γνωστό η Apple φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει μία συσκευή στις 6/6.1 ίντσες με παρόμοιο design σαν αυτό του iPhone X αλλά χρησιμοποιώντας μία πιο φθηνή LCD οθόνη, ώστε να μειωθεί η τιμή πώλησής της.

Το Patently Apple θεώρησε πριν λίγες ημέρες πως η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει μία νέα τεχνολογία για την LCD οθόνη που ανέπτυξε η LG, με μία αναφορά μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού να δίνει ακόμα περισσότερη εγκυρότητα σε μία τέτοια φήμη.

iphone x

Η νέα οθόνη ονομάζεται MLCD+, αναπτύχθηκε από την LG και χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο G7 ThinQ smartphone της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Νέα πατέντα της Apple δείχνει ένα Apple Watch με στρογγυλή οθόνη

Τα συμβατικά LCD pixels περιέχουν τρία subpixels: ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε. Κάνοντας μίξη και αντιστοίχηση των τριών, μπορεί να απεικονισθεί οποιοδήποτε χρώμα. Η MLCD+ προσθέτει ένα τέταρτο subpixel που είναι λευκό. Αυτό έγινε για να μεγαλώσει η φωτεινότητα του pixel, κάτι που οδηγεί σε φωτεινότερη οθόνη.

iphone x

Επιπλέον, υποστηρίζει την πλήρη κλίμακα χρωμάτων DCI-P3 που βλέπουμε για παράδειγμα στην OLED οθόνη του iPhone X. Αυτή είναι μία διευρυμένη κλίμακα χρωμάτων που συνήθως περιορίζεται στις οθόνες 4K των τηλεοράσεων.

Το Business Korea χθες, επικαλούμενο πηγές μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού αναφέρει πως η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την οθόνη της LG.

“Σύμφωνα με τη βιομηχανία των smartphone στις 9 Μαΐου, η Apple αναμένεται να εφοδιάσει το iPhone των 6.1 ιντσών με μία MLCD+ οθόνη που χρησιμοποίησε η LG στο G7 ThinQ. Ο συγκεκριμένος τύπος οθόνης αυξάνει τη μέγιστη φωτεινότητα συνδυάζοντας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, κάτι που δε συμβαίνει με την οθόνη IPS LCD.

lg g7 thinq

Η LG ονομάζει την οθόνη του G7 ThinQ, “Super Bright Display”. Η παραγωγή των χρωμάτων είναι βασισμένη 100% στην κλίμακα DCI-P3 που εκφράζει τα χρώματα σχεδόν όπως είναι στον πραγματικό κόσμο. Στην ίδια φωτεινότητα, η κατανάλωση για το G7 ThinQ ήταν κατά 30% πιο χαμηλή, συγκρίνοντάς τη με αυτή του G6 που φέρει την απλή LCD οθόνη.”

Διαβάστε επίσης: Το iPhone των 6.5 ιντσών στο μέγεθος του 8 Plus με το iOS 12 να υποστηρίζει ξεκλείδωμα με Face ID σε οριζόντια διάταξη

Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές τις φήμες τις βλέπουμε με αρκετές επιφυλάξεις και πολύ προσοχή, αλλά υπάρχει μία σημαντική πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα. Αν το iPhone με την LCD οθόνη δε προσφέρει μόνο τον σχεδιασμό του iPhone X, αλλά και μία οθόνη που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις επιδόσεις της OLED τεχνολογίας με χαμηλότερο κόστος, τότε ναι, είναι κάτι το οποίο επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί.