Νέα πατέντα της Apple δείχνει ένα Apple Watch με στρογγυλή οθόνη

Νέα πατέντα της Apple δείχνει ένα Apple Watch με στρογγυλή οθόνη
ired.gr

Η Apple σήμερα βραβεύθηκε για μία πατέντα που αφορά την τεχνολογία που περιγράφει μία κυκλική οθόνη. Το κείμενο της ευρεσιτεχνίας αναφέρεται σε μία συσκευή του καρπού ως πιθανή υλοποίηση της οθόνης με πολλές από τις απεικονίσεις να φαίνεται πως δείχνουν κάποιο ρολόι.

Η πατέντα είναι για μία συγκεκριμένη προσέγγιση που έχει να κάνει με το χειρισμό των δυσκολιών που έχουν οι κυκλικές οθόνες.

apple watch

“Η διάταξη των piexel έχει συνήθως ορθογώνιο σχήμα. Ωστόσο, η ορθογώνια διάταξη των pixel δεν μπορεί να ταιριάξει αποτελεσματικά σε μία συσκευή με κυκλικό σχήμα. Οι κυκλικές-στρογγυλές οθόνες έχουν περιοχές συμφόρησης που οι γραμμές των σημάτων συνωστίζονται, κάτι που οδηγεί σε μη αποτελεσματική χρήση της περιοχής της οθόνης. Θα ήταν το ιδανικό αν υπήρχε η δυνατότητα να δούμε βελτιωμένες οθόνες όπως οι στρογγυλές οθόνες ή άλλες οθόνες με κυρτές γωνίες.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπλοκάρουμε μηνύματα κειμένου και iMessages στο iPhone ;

Μπορείτε άμα θέλετε να δείτε τις λεπτομέρειες εδώ, αν ενδιαφέρεστε. Ποια είναι η πιθανότητα η εταιρεία να ενδιαφέρεται για την κυκλική οθόνη στο Apple Watch;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει πολλές πατέντες της Apple να μην υλοποιούνται. Αυτές οι ιδέες περιλαμβάνουν ιδέες προϊόντων που η εταιρεία έχει εξετάσει και έχει απορρίψει, κάτι που θα μπορούσε να είναι και η ερμηνεία και σε αυτή την ιδέα.

apple watch

“Γνωρίζουμε πως η Apple κατέθεσε αυτή την ιδέα 8 μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου Apple Watch, με την Apple να παραδίδει στους μηχανικούς της το project για να δουλέψουν πάνω του. Οπότε, μετά από τόσο καιρό, δε μιλάμε για μία ιδέα που απορρίφθηκε αλλά για κάτι εφικτό προς υλοποίηση από μηχανικής άποψης, που το Apple Watch θα μπορούσε να φέρει στην αγορά.”

Φυσικά, ακόμα και τα παραπάνω δε δηλώνουν σιγουριά στα πλάνα που έχει η εταιρεία. Η Apple μπορεί τελικά να απορρίψει την ιδέα αργότερα, ή θα μπορούσε να αποτελεί μία πατέντα προστασίας για τις άλλες εταιρείες που θα προσπαθούσαν κάτι αντίστοιχο ή θα μπορούσε να είναι μία τεχνολογία που προορίζεται για άλλες συσκευές με κυρτές γωνιακές οθόνες όπως είναι το iPhone.

apple watch

Οι κυκλικές οθόνες είναι εγγενώς ανεπαρκείς όταν συγκρίνονται με τις ορθογώνιες, κυρίως στο κομμάτι των εμφανιζόμενων χρήσιμων δεδομένων σε αυτές. Από την άλλη, οι κυκλικές οθόνες έχουν το δικό τους κοινό που βλέπει το ζήτημα καθαρά αισθητικά, οπότε η ωφέλιμη επιφάνεια δεν είναι ο μόνος παράγοντας που θα πρέπει η εταιρεία να εξετάσει.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Google κατάφερε να κάνει ακόμα πιο ασφαλές το iPhone;

Πιστεύετε πως η Apple θα σχεδιάσει ποτέ ένα ρολόι με στρογγυλή οθόνη; Πείτε μας τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια.