Το iPhone των 6.5 ιντσών στο μέγεθος του 8 Plus με το iOS 12 να υποστηρίζει ξεκλείδωμα με Face ID σε οριζόντια διάταξη

Το iPhone των 6.5 ιντσών στο μέγεθος του 8 Plus με το iOS 12 να υποστηρίζει ξεκλείδωμα με Face ID σε οριζόντια διάταξη
ired.gr

Το επερχόμενο iPhone των 6.5 ιντσών με την OLED οθόνη, ένα από τα τρία smartphones της Apple που θα δούμε για το 2018, αναμένεται να έχει το ίδιο μέγεθος με το iPhone 8 Plus, σύμφωνα με μία έμπιστη πηγή από την εφοδιαστική αλυσίδα, που την παρουσίασε το Ιαπωνικό blog Mac Otakara.

iphone x plus

Η σελίδα αναφέρει πως η συσκευή των 6.5 ιντσών θα μπορούσε να είναι 0.2mm πιο λεπτό από το iPhone 8 Plus, εξαιτίας του σχεδιασμού της πίσω κάμερας, η οποία θα αποτελείται από δύο φακούς σε κάθετη διάταξη. Το iPhone 8 Plus είναι κατά 7.5mm λεπτό, τη στιγμή που το iPhone X, είναι κατά 0.2mm πιο χοντρό.

Διαβάστε επίσης: Τριπλή κάμερα στα iPhones της επόμενης χρονιάς;

iphone x

Μιλώντας για διαστάσεις, το iPhone 8 Plus έχει μήκος 158.4mm και πλάτος 78.1mm με το πάχος της συσκευής να είναι στα 7.5mm. Να σημειώσουμε πως μέσα σε αυτές τις διαστάσεις περιλαμβάνονται και τα περιθώρια (bezels). Στο iPhone των 6.5 ιντσών, που θα μπορούσε να ονομαστεί και iPhone X Plus, θα υπάρχουν λεπτότερα bezels χωρίς την ύπαρξη του Home button, με την οθόνη να καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια της συσκευής, όπως συμβαίνει και με το iPhone X.

iphone x plus

Ως προς το επόμενης γενιάς iPhone X στις 5.8 ίντσες, το Mac Otakara αναφέρει πως θα χρησιμοποιεί το ίδιο σώμα με την τωρινή συσκευή, αλλά με μεγαλύτερη οπίσθια κάμερα, εξαιτίας της ύπαρξης ενός εξίσου μεγαλύτερου αισθητήρα.

Οι φήμες θέλουν και μία τρίτη συσκευή που σκοπεύει να λανσάρει η Apple, αυτή δηλαδή με την οθόνη των 6.1 ιντσών, με το Mac Otakara να τη “μικραίνει” στις 6 ίντσες.

Θα φέρει Face ID και μονή οπίσθια κάμερα όπως το iPhone 8. Οι άλλες δύο συσκευές με την OLED οθόνη, θα φέρουν διπλή οπίσθια κάμερα.

ios 12

iOS 12 και βελτιώσεις στην αναγνώριση προσώπου (Face ID)

Επιπλέον, σχετικά με τα χαρακτηριστικά των iPhones του 2018, το Mac Otakara θεωρεί πως το iOS 12, που θα “φοράνε” και οι τρεις συσκευές αλλά και το τωρινό iPhone X, θα φέρει βελτιώσεις στο Face ID.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι βελτιώσεις που θα φέρει το iOS 12 στο Face ID, θα επιτρέπουν στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τη συσκευή όταν αυτή θα είναι σε οριζόντια διάταξη, τη στιγμή που το Face ID στο iPhone X ανιχνεύει το πρόσωπό μας για ξεκλείδωμα όταν η συσκευή βρίσκεται σε κάθετη διάταξη.

iphone x

Ο Mark Gruman από το Bloomberg, ανέφερε πως η υποστήριξη για την οριζόντια ανίχνευση από το Face ID σχεδιάζεται για τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro, τα οποία θα φέρουν Face ID και την TrueDepth κάμερα. Φαίνεται πως η υποστήριξη της οριζόντιας ανίχνευσης ναι μεν θα προστεθεί στα iPads, αλλά τελικά μπορεί να ενσωματωθεί και στα iPhones.

Διαβάστε επίσης: Επισκευή στην οπίσθια κάμερα κάποιων iPhone X από την Apple λόγω δυσλειτουργίας του Face ID

Οι νέες συσκευές αναμένουμε να έχουν αρκετά νέα χαρακτηριστικά καθώς και βελτιωμένες τις υπάρχουσες λειτουργίες, μία εκ των οποίων είναι και το Face ID. Το Face ID είναι πρώτης γενιάς και πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν διαμαρτυρηθεί πως είναι λίγο πιο αργό από το Touch ID. Κάτι αντίστοιχο βέβαια είχε συμβεί και με το Touch ID πρώτης γενιάς. Με την πάροδο των ετών, οι νέες αυτές τεχνολογίες θα βελτιωθούν αισθητά στον τομέα της ασφάλειας και της απόκρισης, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αποτελούν το μέλλον.