Τριπλή κάμερα στα iPhones της επόμενης χρονιάς;

Τριπλή κάμερα στα iPhones της επόμενης χρονιάς;
ired.gr

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone με τριπλό φακό για την οπίσθια κάμερα στο δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με το Taipei Times, που επικαλείται μία σημείωση του αναλυτή της Yuanta Securities, Jeff Pu.

Προς το παρόν η αναφορά δε δίνει περισσότερα στοιχεία, αλλά μία κινεζική είδηση από την Economic Daily News τον περασμένο μήνα, ανέφερε πως το σύστημα της κάμερας θα έχει φακούς 6P σχεδιασμένους για zoom έως 5x και τουλάχιστον ένα φακό στα 12-megapixel.

huawei p20 pro

Η προσθήκη σχετικά με τον τρίτο φακό θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το οπτικό zoom στα 3x στο iPhone για πρώτη φορά, επιτρέποντας στους χρήστες να μεγεθύνουν την εικόνα στο εικονοσκόπιο μέχρι και 3x, χωρίς να μειώνεται η ποιότητα και η καθαρότητα της εικόνας, όπως συμβαίνει με το ψηφιακό zoom. Τα iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus και iPhone X, φέρουν οπτικό zoom στα 2x.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone X είναι η πιο διάσημη συσκευή για το προηγούμενο τρίμηνο παρά τις ανησυχίες για χαμηλές πωλήσεις

Μία οπίσθια κάμερα με τριπλό φακό θα μπορούσε να αποτελεί μία υλοποίηση που θα αφορά τα high-end μοντέλα της Apple, που σημαίνει πως αν η φήμη είναι ακριβής, μιλάμε για το τρίτης και δεύτερης γενιάς αντίστοιχα iPhone X ή iPhone X Plus, που λογικά θα κάνουν την εμφάνισή τους κάπου το Σεπτέμβριο του 2019.

iphone x

Η Apple σίγουρα θα πρέπει να κυνηγήσει τον ανταγωνισμό στον τομέα της κάμερας. Το νέο P20 Pro της Huawei, είναι το πρώτο smartphone που έρχεται με τριπλό φακό στο σύστημα της οπίσθιας κάμερας. Πιο αναλυτικά υπάρχει ένας φακός στα 40-megapixels, ένας μονόχρωμος φακός στα 20-megapixels και ένα φακός telephoto στα 8-megapixels με δυνατότητα οπτικού zoom μέχρι 3x. Αρκετοί κριτικοί είναι αυτοί που προτιμούν την (εκπληκτική) κάμερα του P20 Pro, παρά αυτές των iPhone X και Galaxy S9.

Όσοι θεωρούν πάντως, πως θα μπορούσε μία τέτοια υλοποίηση, της τριπλής οπίσθιας κάμερας, να κάνει την εμφάνισή της στις φετινές συσκευές, σας βεβαιώνουμε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Όλες οι φήμες αλλά και διεθνούς φήμης αναλυτές κάνουν λόγο για διπλή οπίσθια κάμερα στις φετινές συσκευές, απορρίπτοντας τις φήμες που ανέφεραν δραματικές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι από την Apple.

huawei p20 pro

Μέχρι στιγμής, οι επιδόσεις της κάμερας των iPhone 8 Plus και iPhone X είναι αρκετά καλές. Η Apple ωστόσο, μπορεί στον τομέα του software να έχει ξεφύγει μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και στον τομέα των καμερών. Σε αυτό το κομμάτι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα ήδη να έχουμε εξαιρετικές προτάσεις από διάφορους  κατασκευαστές smartphone που είναι ενδεχομένως καλύτερες από αυτές της Apple, όπως για παράδειγμα του P20 Pro της Huawei.

iphone x iphone 8 plus

Η Huawei εδώ και κάποια χρόνια συνεργάζεται με τη Leica και όπως φαίνεται η συνεργασία αυτή αποδίδει καρπούς. Το P20 Pro φέρει όντως, εξαιρετικές κάμερες. Η διαφορά με αυτές των τελευταίων iPhones δεν είναι μεγάλη, που σημαίνει πως η Apple αν κινηθεί σωστά, θα πάρει το πάνω χέρι.

Επίσης, η Samsung από την πλευρά της έχει πολύ καλές προτάσεις στις κάμερες των ναυαρχίδων της.

Διαβάστε επίσης: Το iOS 13 αναμένεται να φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά στο iPad

Ο ανταγωνισμός στον τομέα των καμερών είναι μεγάλος, οπότε η Apple πρέπει να δράσει σωστά, αποτελεσματικά και γρήγορα.