Το iOS 13 αναμένεται να φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά στο iPad

Το iOS 13 αναμένεται να φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά στο iPad
ired.gr

Η Apple έχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά για το iPad τα οποία σκοπεύει να κυκλοφορήσει με το iOS 13 της επόμενης χρονιάς, με την κωδική ονομασία “Yukon”, σύμφωνα με πληροφορίες από το δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman στο Twitter.

Η Apple λέγεται πως δουλεύει πάνω σε μία ανασχεδιασμένη εφαρμογή για τα αρχεία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν tabs εντός της εφαρμογής όπως γίνεται και στο macOS, θα επιτρέπει τη χρήση της ίδιας εφαρμογής σε δυο παράθυρα σε Split View mode και επιπλέον θα φέρει αρκετές βελτιώσεις για το Apple Pencil. Παρόμοιες λεπτομέρειες είχαν αναφερθεί από τον Gruman σε αναφορές του στο Bloomberg, αλλά πληροφορίες σχετικά με τον ανασχεδιασμό της εφαρμογής “Αρχεία” είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη δημοσιότητα.

ios 13 gruman

Ο Gurman έχει τονίσει στο παρελθόν πως κάποια χαρακτηριστικά που προορίζονταν για το iOS 12, μεταφέρθηκαν για το iOS 13 ώστε η Apple να δουλέψει στη σταθερότητα του λειτουργικού και στις επιδιορθώσεις των σφαλμάτων. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν τον ανασχεδιασμό της Αρχικής οθόνης και της εφαρμογής των φωτογραφιών.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhones του 2018 θα μπορούσαν να φέρουν τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω USB-C

Το iOS 11, εστίασε και αυτό αρκετά στο iPad, εισάγοντας την εφαρμογή “Αρχεία”, ένα νέο Dock, νέο σχεδιασμό στο multitasking, υποστήριξη για Drag and Drop, νέες λειτουργίες στο Apple Pencil καθώς και το ανασχεδιασμένο QuickType πληκτρολόγιο.

ipad pro

Το iOS 12 που θα έρθει φέτος, θα προσφέρει λιγότερα νέα χαρακτηριστικά και φυσικά λιγότερα από αυτά που η Apple είχε αρχικά υπολογίσει, αν και ο Gurman θεωρεί πως η Apple θα εισάγει τουλάχιστον μία μεγάλη αλλαγή που θα επηρεάσει και το macOS 10.14. Αν και οι φήμες κάνουν λόγο πως οι εφαρμογές του iOS θα τρέχουν και στο macOS, υπάρχουν ισχυρές αντιρρήσεις σχετικά με το πότε θα δούμε κάτι τέτοιο.

ipad pro

Άλλες αλλαγές που αφορούν το iOS 12 θα έχουν να κάνουν με τον ερχομό νέων Animoji στο iPhone X, ενώ τα Animojis θα κάνουν την εμφάνισή τους και στο iPad αλλά και στο FaceTime. Επίσης θα δούμε νέα εργαλεία γονικού ελέγχου, καθώς και ένα νέο εργαλείο που θα ονομάζεται Digital Health και θα επιτρέπει στους γονείς να βλέπουν ακριβώς το πόση ώρα τα παιδιά τους καταναλώνουν στο iPhone και στο iPad. Επιπλέον, ανανεωμένη θα είναι και η εφαρμογή των μετοχών, η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” ενώ θα υπάρχει και υποστήριξη για πολλούς παίκτες στα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας.

ipad pro

Διαβάστε επίσης: Οι εβδομαδιαίες playlists του Apple Music θα πρέπει να καταγράφονται στο ιστορικό και να μην είναι προσωρινές

Οι νέες ετήσιες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν στο Keynote της 4ης Ιουνίου. Εκεί θα δούμε την παρουσίαση των iOS 12, macOS 10.14, tvOS 12 και watchOS 5.