Το iPhone X είναι η πιο διάσημη συσκευή για το προηγούμενο τρίμηνο παρά τις ανησυχίες για χαμηλές πωλήσεις

Το iPhone X είναι η πιο διάσημη συσκευή για το προηγούμενο τρίμηνο παρά τις ανησυχίες για χαμηλές πωλήσεις
ired.gr

Το iPhone X ήταν η πιο διάσημη συσκευή smartphone για το δεύτερο λογιστικό τρίμηνο και πρώτο για το 2018, σύμφωνα με μία έρευνα της Strategy Analytics.

Η Strategy Analytics εκτιμά πως οι αποστολές του iPhone Χ έφτασαν τις 16 εκατομμύρια μονάδες τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, κάτι που το έκανε ως τη συσκευή με τις περισσότερες πωλήσεις για το διάστημα αυτό, όπως συνέβη και τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017.

iphone x

“Για το δεύτερο τρίμηνο, το iPhone X παραμένει η πιο διάσημη συσκευή smartphone παγκοσμίως, εξαιτίας του σχεδιασμού του, της εξαιρετικής κάμερας και της ευρείας παρουσίας του ως προϊόν λιανικής”, αναφέρει η Juha Winter, αναλύτρια της Strategy Analytics.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να δούμε όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου εντός οποιασδήποτε εφαρμογής στο Mac;

Τα παραπάνω ευρήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την αποτυχία του iPhone X, καθώς και την απογοήτευση στους κόλπους της Apple. Πολλές δημοσιεύσεις επίσης ανέφεραν πως το iPhone X θα χάσει τη δημοσιότητα που έχει μέχρι στιγμής, λόγω των κακών επιδόσεων.

iphone x πωλήσεις

Μερικές από αυτές τις απαισιόδοξες ειδήσεις, προέρχονταν μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple όπως για παράδειγμα από εταιρείας όπως είναι η TSMC και η AMS, οι οποίες έκαναν λόγο για αποδυναμωμένη ζήτηση της συσκευής. Ο CEO της Apple, Tim Cook, απέρριψε αυτές τις αναφορές τονίζοντας πως η αλυσίδα εφοδιασμού είναι αρκετά σύνθετη και τέτοια συμπεράσματα καλό είναι να μη λαμβάνονται υπόψιν, ειδικά όταν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

iphone x

Στην πραγματικότητα, η Apple διακρίθηκε ως η εταιρεία που έχει τις τέσσερις καλύτερες συσκευές σε πωλήσεις για το περασμένο τρίμηνο. Το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus ήταν στη δεύτερη και τρίτη θέση στη λίστα με τις πιο διάσημες συσκευές, σημειώνοντας 12.5 εκατομμύρια και 8.3 εκατομμύρια αποστολές αντίστοιχα, τη στιγμή που το iPhone 7 κατέλαβε την τέταρτη θέση με 5.6 εκατομμύρια αποστολές.

Την Τρίτη η Apple ανακοίνωσε πως πούλησε συνολικά 52.2 εκατομμύρια iPhones το περασμένο τρίμηνο, αλλά δεν ανέφερε τις πωλήσεις για κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Ωστόσο, η μέση τιμή πώλησης του iPhone είναι στα $728 σε σχέση με τα $655 της περσινής αντίστοιχης περιόδου. Αυτό δηλώνει πως το iPhone X είχε ικανοποιητικές επιδόσεις και πως σε αυτό οφείλεται η αύξηση της ΜΤΠ.

iphone x

Η συσκευή που πήρε την πέμπτη θέση ήταν το Redmi 5A της κινεζικής Xiaomi, με αποστολές που έφτασαν τα 5.4 εκατομμύρια μονάδες για το προηγούμενο τρίμηνο. Το Galaxy S9 της Samsung, κυκλοφόρησε τον τελευταίο μήνα του τριμήνου, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση με 5.3 εκατομμύρια αποστολές.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Αποθηκεύστε email ως PDF σε iPhone, iPad και Mac

Μπορεί λοιπόν το iPhone X να μη ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, αλλά εν τέλει, η συσκευή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να σπάσει η Apple το ρεκόρ εσόδων της, πετυχαίνοντας το καλύτερο δεύτερο τρίμηνο στη μέχρι τώρα ιστορία της.