Πώς η Google κατάφερε να κάνει ακόμα πιο ασφαλές το iPhone;

Πώς η Google κατάφερε να κάνει ακόμα πιο ασφαλές το iPhone;
ired.gr

Η υπηρεσία της Google που που κάνει υπερβολικά ασφαλείς τους λογαριασμούς της εταιρείας, επεκτάθηκε στις native εφαρμογές του iOS. Αυτή η υπηρεσία όπως καταλαβαίνετε, αφορά τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ευαίσθητες πληροφορίες και που θεωρούν πως το iPhone ή το iPad τους, θα γίνει στόχος μίας ιδιαίτερης επίθεσης.

Αρχίζοντας από σήμερα, το Advanced Protection Program, υποστηρίζει πλέον τις εφαρμογές Mail, Ημερολόγιο και Επαφές του iOS. Φυσικά, αυτό αφορά όσους έχουν συνδέσει αυτές τις εφαρμογές με λογαριασμούς της Google.

iphone x

Αυτό το πρόγραμμα για τους περισσότερους χρήστες θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί μία υπερβολή.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δημιουργία μοτίβου δόνησης στο iPhone και προσθήκη του στις επαφές μας

“Ουσιαστικά αφορά κυρίως πολιτικά πρόσωπα που πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις εκλογές, δημοσιογράφους που θέλουν να προστατεύσουν την εμπιστευτικότητα των πηγών τους ή άτομα που έχουν εμπλακεί σε κάποια σχέση με περιστατικά βίας”, σύμφωνα με τον Dario Salice, τον Manager του Advanced Protection Program της Google. Επιπλέον, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε ακτιβιστές ή σε επιχειρηματίες.

google advanced protection program

Πώς λειτουργεί;

Το πρόγραμμα απαιτεί ένα “κλειδί ασφαλείας” που έχει κόστος τα $24.99 ώστε ο χρήστης να εγγραφεί στους λογαριασμούς της Google. Αυτό είναι μία μικρή ασύρματη ή USB συσκευή που προσφέρει μία ψηφιακή υπογραφή. Χωρίς την επαλήθευση δύο παραγόντων του “κλειδιού”, δε μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στο λογαριασμό, ακόμα και αν ο κωδικός που θα καταχωρηθεί είναι σωστός.   

Μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές μπορούν να συνδεθούν με το Gmail ή το Google Drive, προλαμβάνοντας το χρήστη από το να δώσει πρόσβαση ακούσια σε κάποιο άλλο software το οποίο δεν είναι τόσο ασφαλές.

google advanced protection program

Το Advanced Protection Program, κάνει τη διαδικασία ανάκτησης του ονόματος του χρήστη ή του κωδικού πρόσβασης πιο ασφαλή, αφού περιλαμβάνει μεθόδους με τις οποίες προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λόγο που ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του. Κάτι τέτοιο προκαλεί την ήττα μίας low-tech μεθόδου που χρησιμοποιούν οι hackers με σκοπό να εισέλθουν σε διάφορους λογαριασμούς.

Μέχρι πρότινος, το πρόγραμμα ήταν διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες iPhone οι οποίοι έμπαιναν στους λογαριασμούς τους, μόνο μέσα από το Software της Google. Με τη σημερινή αλλαγή, όσοι ανήκουν στο πρόγραμμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις native εφαρμογές της Apple για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Gmail τους, του ημερολογίου και των επαφών.

google advanced protection program

“Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε όσους έχουν αυξημένες πιθανότητες να πέσουν θύματα κάποιας επίθεσης online. Σήμερα, κάναμε ακόμα ευκολότερη για τους iOS χρήστες την ένταξή τους στο πρόγραμμα”, ανέφερε ο Salice.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Η ασφάλεια θα πρέπει να εξισορροπείται με την άνεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδεχομένως δε θα μπουν στη διαδικασία να ασχοληθούν με το πρόγραμμα αυτό. Αν όμως επιθυμείτε να διατηρήσετε ακόμα πιο ασφαλείς τους Google λογαριασμούς σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Advanced Protection Program.