Ο Google Chrome θα απομονώνει τα videos που αναπαράγονται αυτόματα χωρίς τη θέληση του χρήστη

Ο Google Chrome θα απομονώνει τα videos που αναπαράγονται αυτόματα χωρίς τη θέληση του χρήστη
ired.gr

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση μίας νέας έκδοσης του διάσημου περιηγητή της, του Google Chrome, που ουσιαστικά φέρει ένα χαρακτηριστικό με το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα videos που αναπαράγονται αυτόματα. Η πιο πρόσφατη έκδοση, που έχει την ονομασία 66, περιλαμβάνει αλλαγές που αφορούν τα videos που αναπαράγονται αυτόματα αφού από εδώ και στο εξής ο Chrome θα απομονώνει τα videos τα οποία αναπαράγονται και έχουν ήχο.

google chrome

Η Google ωστόσο, φαίνεται πως προσαρμόζει τις αλλαγές αυτές στον εκάστοτε χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, ο Chrome θα μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη για τα sites στα οποία θέλει ή δε θέλει να αναπαράγονται τα videos και θα δρα ανάλογα. Αυτή η λειτουργία θα αποτρέπει την αναπαραγωγή του ήχου των videos από τα ηχεία σας όταν επισκέπτεστε μία σελίδα για πρώτη φορά. Ωστόσο, αν στο παρελθόν ο χρήστης έχει επισκεφτεί μία σελίδα στην οποία επέτρεψε να αναπαράγονται τα videos, ο Chrome αυτό το έχει αποθηκεύσει, οπότε και δε θα απομονώσει τα videos της συγκεκριμένης σελίδας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple πλέον δεν υπογράφει το iOS 11.3 λόγω της κυκλοφορίας της έκδοσης 11.3.1

Αν ξεκινήσατε μόλις να χρησιμοποιείτε τον Chrome και δεν έχετε ιστορικό περιήγησης, ο browser θα παίζει αυτόματα τα videos σε πάνω από 1.000 διάσημα sites στα οποία οι χρήστες συνηθίζουν να επιτρέπουν τον ήχο σε αυτά.

google chrome

“Όταν ξεκινήσετε την περιήγηση, η λίστα αυτή θα τροποποιείται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας αλλά και τη δραστηριότητά σας. Αν για παράδειγμα απαγορεύσετε την αναπαραγωγή των videos για μία ιστοσελίδα που είναι στη λίστα, αυτή θα αφαιρεθεί από αυτήν”, εξηγεί ο product manager της Google, John Pallett.

“Από τη στιγμή που διδάσκεις τον Chrome, θα παρατηρήσεις πως θα χρειάζεται εσύ να πατήσεις το “paly” για την αναπαραγωγή ενός video. Επιπλέον, τα videos που ανήκουν σε μη γνωστά sites θα απομονώνονται με την πρώτη επίσκεψή σας στον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει πως θα έχετε αρκετά λιγότερες εκπλήξεις από ενοχλητικά videos που θα αναπαράγονται αυθαίρετα”, συμπλήρωσε.

google chrome

Οι νέες αυτές αλλαγές στον Chrome, ακολουθούν τις νέες διατάξεις της έκδοσης 64, στην οποία πλέον οι χρήστες μπορούν να θέσουν σε “σίγαση” μία ολόκληρη ιστοσελίδα, παρά ένα tab όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Επίσης, η Google ήδη εργάζεται πάνω σε νέες ενημερώσεις του Chrome, που στοχεύουν κυρίως τους χρήστες των Windows 10.

Η Google φαίνεται πως έχει θέσει ως στόχο να κάνει πιο εύχρηστο τον Chrome, δεδομένου ότι αποτελεί τον πιο διάσημο browser περιήγησης στο internet αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhones του 2018 θα μπορούσαν να φέρουν τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω USB-C

Οι διαφημίσεις και η αυτόματη αναπαραγωγή των videos σε διάφορους ιστοτόπους, είναι όντως ενοχλητικά. Η νέα λειτουργία που έφερε η τελευταία ενημέρωση του Google Chrome σίγουρα θα φανεί πολύ χρήσιμη σε μεγάλη μερίδα των χρηστών. Αυτό που μένει μόνο είναι να τη δοκιμάσουμε στην πράξη.