Οδηγός: πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την πρόσβαση του Face ID στις εφαρμογές;

Οδηγός: πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την πρόσβαση του Face ID στις εφαρμογές;
ired.gr

Το iPhone X της Apple είναι μία εξαιρετική συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης χειρίζεται ένα iPhone. Τα μεγάλα πλέον περιθώρια έχουν φύγει ενώ αφαιρέθηκε και το Home button.

Μέσα στις πολλές αλλαγές που έφερε η συσκευή, ήταν και η νέα μέθοδος ταυτοποίησης του χρήστη, γνωστό και ως Face ID με το οποίο η Apple αντικατέστησε το παραδοσιακό Touch ID.

Το Face ID είναι πιο ασφαλές από το Touch ID με τις πιθανότητες μίας πιθανής παραβίασης να είναι κάτι λιγότερο από μηδαμινές. Ωστόσο, το iOS και η Apple μας δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Face ID και την πρόσβαση που αυτό έχει στις εφαρμογές.

Face id iPhone x

Για παράδειγμα, αν έχουμε εφαρμογές διαχείρισης των τραπεζικών μας λογαριασμών, μπορεί να μη θέλουμε να χρησιμοποιούμε το Face ID για το άνοιγμα της εφαρμογής και απλά να επιθυμούμε την εισαγωγή του κωδικού μας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Προσθέστε τις πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες στην Αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone

Πώς μπορούμε λοιπόν να καθορίσουμε το σε ποιες εφαρμογές θα έχει πρόσβαση το Face ID;

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας και βρίσκουμε την ενότητα “Face ID και κωδικός”.

Face id iPhone x

Εδώ θα μας ζητηθεί να βάλουμε τον κωδικό μας. Μολις τον καταχωρήσουμε, μπαίνουμε αυτομάτως στη διαχείριση του Face ID. Στο επάνω μέρος βλέπουμε την ενότητα “ΧΡΗΣΗ FACE ID ΓΙΑ:”. Σαν τελευταία επιλογή θα δούμε το “Άλλες εφαρμογές”. Εδώ θα βρούμε τις εφαρμογές στις οποίες το Face ID έχει πρόσβαση. Αν θέλουμε να απαγορεύσουμε την πρόσβασή του σε κάποια από τις εφαρμογές που εμφανίζονται στη λίστα, απλά κλείνουμε τον διακόπτη ώστε από πράσινος να γίνει λευκός.

Face id iPhone x

Πλέον οι εφαρμογές στις οποίες το Face ID δεν έχει πρόσβαση θα μας ζητούν τον κωδικό μας. Να τονίσουμε πως στη συγκεκριμένη ενότητα εμφανίζονται μόνο οι εφαρμογές που έχουν ζητήσει να έχουμε πρόσβαση μέσω του Face ID. Επίσης, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το Face ID δέχονται και το Touch ID.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Η κρυμμένη λειτουργία των QR codes

Σας δείξαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε την πρόσβαση που έχει το Face ID στις εφαρμογές. Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.