Οδηγός: πώς μπορούμε να καταγράψουμε την οθόνη του Mac;

Οδηγός: πώς μπορούμε να καταγράψουμε την οθόνη του Mac;
ired.gr

Η καταγραφή οθόνης σε ένα Mac μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις. Τη στιγμή που υπάρχουν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που μπορούν να μας βοηθήσουν, η Apple μας δίνει τη δυνατότητα καταγραφής της οθόνης μέσω της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής QuickTime Player.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα σας εξυπηρετήσει πλήρως καλύπτοντας τις ανάγκες σας για την καταγραφή της οθόνης του Mac σας σε video.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να δούμε όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου εντός οποιασδήποτε εφαρμογής στο Mac;

Πάμε να δούμε τη διαδικασία καταγραφής της οθόνης του Mac;

Εκκινούμε το QuickTime Player αναζητώντας το μέσω του Spotlight ή ακολουθώντας τη διαδρομή Finder > Eφαρμογές > QuickTime Player.

mac quicktime player

Μόλις ανοίξουμε την εφαρμογή, θα μας εμφανιστεί ένα παράθυρο από το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε ένα αρχείο για προβολή. Εμείς επιλέγουμε “Τέλος”.

mac quicktime player

Στη συνέχεια πάνω αριστερά πατάμε στο “Αρχείο και επιλέγουμε “Νέα εγγραφή οθόνης”.

quicktime player

Στο παράθυρο εγγραφής πατάμε στο βελάκι δίπλα στο πλήκτρο εγγραφής. Εμφανίζονται διάφορες επιλογές για να παραμετροποιήσουμε την εγγραφή μας.

quicktime player

Μόλις πατήσουμε στην εγγραφή, έχουμε την επιλογή να επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της οθόνης που θέλουμε να καταγράψουμε.

quicktime player

Αν κάνουμε απλό κλικ, η εγγραφή ξεκινάει. Αν επιλέξουμε το κομμάτι που θέλουμε θα εμφανιστεί η επιλογή “Έναρξη εγγραφής”. Το επιλέγουμε.

quicktime player

Πλέον η εγγραφή έχει ξεκινήσει. Όταν θελήσουμε να διακόψουμε το video καταγραφής, πατάμε στην επιλογή “Stop” που βρίσκεται επάνω αριστερά.

quicktime player

Τώρα πλέον μπορούμε να ονομάσουμε και να αποθηκεύσουμε την εγγραφή μας.

quicktime player

Διαβάστε επίσης: Mini guide: Πώς απενεργοποιούμε την αυτόματη διόρθωση στο Mac;

Αυτό ήταν! Σας δείξαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης του υπολογιστή σας Mac με τη χρήση του QuickTime Player. Αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προέκυψε κάποια απορία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.