Τα iPhones του 2018 θα μπορούσαν να φέρουν τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω USB-C

Τα iPhones του 2018 θα μπορούσαν να φέρουν τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω USB-C
ired.gr

Τα iPhones της Apple για το 2018 θα μπορούσαν να φέρουν νέους αντάπτορες τύπου USB-C που θα συνοδεύονται από καλώδιο Lightning με USB-C για ταχύτερη φόρτιση, σύμφωνα με μία δημοσίευση στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo το οποίο επικαλείται πηγές μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Apple λέγεται πως σχεδιάζει να υποστηρίξει όλες της τις συσκευές με USB-C. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαν τα επόμενα iPhones να έρθουν με έναν ανασχεδιασμένο αντάπτορα στα 18W που θα επιτρέπει την ταχύτερη φόρτιση μέσω ενός καλωδίου που θα έχει στις άκρες του USB-C και Lightning αντίστοιχα.

usb c αντάπτορας

Προς το παρόν δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για μία τέτοια φήμη ότι θα γίνει πραγματικότητα από μία πηγή που δεν έχει ιστορικό με επιβεβαιωμένες φήμες, αλλά  η μετάβαση στους USB-C αντάπτορες στα iPhones και στα iPads έχει ένα νόημα, ειδικά από τη στιγμή που οι υπολογιστές Mac έχουν κάνει τη μετάβαση.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην κάμερα του iPhone

Ένας αντάπτορας USB-C στα 18W θα μπορεί να ενεργοποιήσει μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης που θα επιτρέπουν στο iPhone να φορτίζει από το 0 στο 50% σε μόλις 30 λεπτά.

Η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης είναι εφικτή για τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, καθώς και για τα μοντέλα iPad Pro, αλλά στην παρούσα φάση, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα αντάπτορα USB-C του MacBook ή κάποιου τρίτου κατασκευαστή.

usb c αντάπτορας

Ένας USB-C αντάπτορας με καλώδιο που συνδυάζει Lightning και USB-C μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμος για τους χρήστες του iPhone, αφού αν σε μισή ώρα η συσκευή φορτίζει μέχρι το 50%, στη μία ώρα θα μπορεί να έχει αγγίξει το 80%. Πολλές συσκευές του ανταγωνισμού και συγκεκριμένα από το οικοσύστημα του Android, υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση, χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να αγοράσουν κάποιο επιπλέον αξεσουάρ.

Η σημερινή αναφορά δείχνει και τον σχεδιασμό του νέου φορτιστή, ο οποίος φαίνεται να προσομοιάζει προς το οβάλ σχήμα. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το σίγουρο είναι πως το σχέδιο περιγράφει έναν αντάπτορα με καλώδιο που θα συνδυάζει USB-C και Lightning.

Τώρα, η Apple δεν επιτρέπει σε τρίτους κατασκευαστές να φτιάχνουν καλώδια USB-C με Lightning άκρες αντίστοιχα.

usb c αντάπτορας

Μερικές σκέψεις

Η Apple έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό που αφορά τις συσκευές Android, αφού εταιρείες όπως η One Plus έχουν φέρει τη γρήγορη φόρτιση εδώ και κάποια χρόνια.

Η Apple για τους δικούς της λόγους έχει παραμείνει στην παραδοσιακή φόρτιση, με εξαίρεση τα Macs. Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν τον φορτιστή για το iPad για να φορτίσουν το iPhone λίγο πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Φτιάχνοντας ένα PC - 5 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Αν τελικά η παραπάνω φήμη αληθεύει, η γρήγορη φόρτιση των νέων συσκευών με USB-C θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα για να μετακινηθεί κάποιος στο οικοσύστημα της Apple και πιο συγκεκριμένα του iPhone.