Η Apple πλέον δεν υπογράφει το iOS 11.3 λόγω της κυκλοφορίας της έκδοσης 11.3.1

Η Apple πλέον δεν υπογράφει το iOS 11.3 λόγω της κυκλοφορίας της έκδοσης 11.3.1
ired.gr

Ακολουθώντας την κυκλοφορία της έκδοσης 11.3.1, η Apple εδώ και λίγες ώρες σταμάτησε να υπογράφει το iOS 11.3. Ανέκαθεν η Apple μετά την κυκλοφορία μίας νέας έκδοσης του iOS συνήθιζε και συνεχίζει να το κάνει , να σταματά να υπογράφει παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος. Με αυτό τον τρόπο είναι σίγουρη πως η πλειοψηφία των χρηστών έχει ενημερώσει τις συσκευές στη νεότερη και πιο ενημερωμένη έκδοση.

ios 11.3

Από τη στιγμή που η Apple δεν υπογράφει το iOS 11.3, οι χρήστες δε μπορούν να κάνουν downgrade από την έκδοση 11.3.1 για οποιονδήποτε λόγο. Για παράδειγμα, μέχρι πριν λίγες ώρες, ένας χρήστης που “έτρεχε” στη συσκευή του το iOS 11.3.1, μπορούσε να υπαναχωρήσει, να κάνει δηλαδή downgrade στην έκδοση 11.3, επειδή μπορεί να παρατηρούσε διάφορα bugs. Τώρα πλέον αυτή η δυνατότητα δεν υφίσταται.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Συνήθως αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από την απόφαση της Apple να σταματήσει να υπογράφει κάποια έκδοση, είναι οι χρήστες που έχουν κάνει jailbreak στις συσκευές τους ή αυτοί που ελπίζουν στο jailbreak της έκδοσης την οποία η Apple σταμάτησε να υποστηρίζει.

ios 11.3.1

Η Apple διέθεσε την έκδοση 11.3.1 στο κοινό την περασμένη εβδομάδα. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία minor ενημέρωση, η οποία διόρθωνε ένα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σε ορισμένες συσκευές iPhone 8 στις οποίες δε λειτουργούσε η αφή σε οθόνες που είχαν αλλαχτεί και προέρχονταν από τρίτους κατασκευαστές, αφού το iOS 11.3 τις καθιστούσε εντελώς “νεκρές”.

imessages icloud

Όσο για την επόμενη έκδοση που θα δούμε, αυτή θα είναι η 11.4, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο. Ήδη βρισκόμαστε στην τρίτη beta έκδοση που είναι διαθέσιμη για τους developers αλλά και για τους public beta testers. Θα πρόκειται για μία major ενημέρωση αφού θα φέρει χαρακτηριστικά τα οποία αποσύρθηκαν από τις beta εκδόσεις του iOS 11.3, λίγο πριν την κυκλοφορία της επίσημης έκδοσης. Η βασικότερη λειτουργία εξ’ αυτών είναι τα μηνύματα στο σύννεφο (iCloud). Επιπλέον, δεδομένης της κυκλοφορίας των PRODUCT(RED) iPhone 8 και iPhone 8 Plus, η Apple ήδη δοκιμάζει νέα wallpapers για τις νέες συσκευές.

Αναμένουμε πως με την κυκλοφορία του iOS 11.4, η Apple θα σταματήσει να υπογράφει την έκδοση 11.3.1 ενδεχομένως μετά το πέρας μίας εβδομάδας, σε μία προσπάθειά της να “σπρώξει” τους χρήστες προς την πιο πρόσφατη και ενημερωμένη έκδοση.

iphone 8 red

Η Apple καυχιέται για την υποστήριξη που παρέχει στους χρήστες των προϊόντων της. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια έχουμε παρατηρήσει πως η πιο πρόσφατη έκδοση δεν πάει να πει πως είναι και η καλύτερη, δεδομένου ότι έχουν υπάρξει φορές που τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν περισσότερα από τις λύσεις.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Εγκαταστήστε τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.4 στο iPhone

Το γεγονός το να μεσολαβεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν η εταιρεία σταματήσει να υπογράφει την προηγούμενη έκδοση του iOS, σημαίνει πως θέλει να δώσει τα περιθώρια στους χρήστες να επιστρέψουν σε αυτή, αν μέσα στο διάστημα αυτό αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ή δε μείνουν για τον οποιοδήποτε λόγο ευχαριστημένοι από την πιο πρόσφατη έκδοση.