Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018
ired.gr

Η Apple χθες ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 (ως προς το οικονομικό σκέλος) και πρώτο ημερολογιακό του έτους. 

Για το τρίμηνο, η Apple πέτυχε τζίρο της τάξεως των $61.1 δις δολαρίων με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα $13.8 δις δολάρια. Το αντίστοιχο τρίμηνο για το 2017, ο τζίρος ήταν στα $52.9 δις δολάρια και τα καθαρά κέρδη στα $11 δις. Μιλάμε για το πιο δυνατό δεύτερο οικονομικό (και πρώτο της χρονιάς) τρίμηνο στα ιστορικά της Apple.

Apple κέρδη

Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν στο 38.3% σε σχέση με πέρσι που περιορίστηκε στο 38.9%, με τις αποστολές παγκοσμίως να αποτελούν το 65% του τζίρου.

Διαβάστε επίσης: Οι εβδομαδιαίες playlists του Apple Music θα πρέπει να καταγράφονται στο ιστορικό και να μην είναι προσωρινές

Ως προς τα προϊόντα η Apple κατάφερε να πουλήσει 52.2 εκατομμύρια συσκευές iPhone, 9.2 εκατομμύρια iPads και 4.07 εκατομμύρια Macs.

Την ίδια περίοδο του 2017, η Apple πούλησε 50.7 εκατομμύρια iPhones, 8.92 iPads και 4.19 εκατομμύρια Macs. Το προηγούμενο τρίμηνο που ήταν και η εορταστική περίοδος, η Apple έκανε τζίρο της τάξεως των $88.3 δις δολαρίων εκ των οποίων τα $20.1 αποτελούν κέρδη με 77.3 εκατομμύρια iPhones, 13.2 εκατομμύρια iPads και 5.1 εκατομμύρια Macs.

Apple κέρδη

Όσο για τη συνέχεια του έτους, η Apple θεωρεί πως θα επιτύχει τζίρο μεταξύ $51.3 και $53.5 δις δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σχετικά με τα παραπάνω ο Tim Cook δήλωσε χαρακτηριστικά πως:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι ανακοινώνοντας το καλύτερο March quarter ever, με ισχυρή ανάπτυξη του τζίρου από τα iPhones, τις υπηρεσίες και τις φορετές συσκευές, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Οι καταναλωτές επέλεξαν το iPhone X περισσότερο από κάθε άλλο iPhone καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου, όπως αρχικά έγινε και με την κυκλοφορία του κατά το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, αυξήσαμε τον τζίρο σε ακόμα περισσότερες γεωγραφικά κομμάτια όπως είναι η Κίνα και η Ιαπωνία κατά 20%.”

iphone x

Επίσης η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ εσόδων από τις υπηρεσίες της με τους επί πληρωμή συνδρομητές να ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια. Τα έσοδα από τος υπηρεσίες ανέρχονται στα $9 δις δολάρια.

Apple Watch και AirPods σημείωσαν απίστευτη επιτυχία. Τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν κατά 14%.

Εν συνόλω οι φορετές συσκευές σημείωσαν αύξηση στον τζίρο του κατά 50%.

ipad

Η μέση τιμή πώλησης για το iPhone διαμορφώθηκε στα $728 δολάρια. Επιπλέον, το Apple Music ήδη έχει ξεπεράσει τους 40 εκατομμύρια συνδρομητές.

Σχόλια

Το iPhone X όχι απλά πούλησε, αλλά αποτελεί και την κορυφαία συσκευή της Apple, ασχέτως αν δεν επέτυχε τα νούμερα που η εταιρεία ήθελε. Να σημειώσουμε επίσης πως το iPad φαίνεται να αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στην πτωτική πορεία της κατηγορίας των tablets. Μικρή πτώση παρουσιάζουν οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac αν και δε μιλάμε για τρομερή απόκλιση σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Απίθανη η ανακοίνωση του 13-ιντσου MacBook Air στο WWDC λόγω μετατόπισης της παραγωγής για το Q3

Η Apple κατάφερε και πάλι να κάνει εκπληκτικά νούμερα και όπως όλα δείχνουν θα μιλάμε και πάλι για νέα ρεκόρ μετά το πέρας του τετάρτου τριμήνου όπου θα κλείσει και η λογιστική χρονιά για την εταιρεία.