30 Απριλίου 2010: Το πρώτο iPad 3G κάνει την εμφάνισή του

30 Απριλίου 2010: Το πρώτο iPad 3G κάνει την εμφάνισή του
ired.gr

Έχει περάσει ένας μήνας από την κυκλοφορία του iPad Wi-Fi πρώτης γενιάς και το πρώτο Wi-Fi+3G μοντέλο κάνει την εμφάνισή του στα χέρια των καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συσκευές έφτασαν μέσα σε κουτιά παρόμοια με αυτά των Wi-Fi iPads, αλλά με την προσθήκη ενός αυτοκόλλητου που έγραφε τις 3G δυνατότητές τους. Τα tablets ήρθαν με προ-φορτωμένη την 3G micro-sim της AT&T που ήταν ο μόνος πάροχος που υποστήριζε τα iPads.

jpad πρώτης γενιάς

Το iPad 3G αποτελεί ένα ορόσημο για την Apple

Ο Steve Jobs αποκάλυψε επίσημα το πρώτο iPad στις 27 Ιανουαρίου του 2010, τρεις μήνες πριν η συσκευή Wi-Fi και 3G έρθει προς πώληση.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Εγκαταστήστε τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.4 στο iPhone

Από την αρχή απέσπασε θετικές κριτικές και σχόλια για την εκπληκτική επιτυχία του, με τη The Wall Street Journal να γράφει χαρακτηριστικά πως “Η τελευταία φορά που είδαμε ένα τέτοιο ενθουσιασμό για ένα tablet, ήταν την εποχή που είχε κάποιες γραμμένες εντολές πάνω του.”

Από τη στιγμή που το iPad 3G ξεκίνησε να πωλείται, η συσκευή ήταν ξεκάθαρα στο δρόμο για να γίνει το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας σε πωλήσεις από τότε που αυτή δημιουργήθηκε. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η Apple πούλησε ένα εκατομμύριο μονάδες. Σε ένα χρόνο το νούμερο αυτό ανήλθε στα 25 εκατομμύρια. Αυτά τα εκπληκτικά νούμερα έκαναν τον tablet της Apple ως την πιο επιτυχημένη νεοεισαχθείσα συσκευή που ανακοίνωσε ποτέ το Cupertino.

ipad πρώτης γενιάς

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το αυθεντικό iPad είχε πάχος 0.5 ίντσες, ζύγιζε 680 γραμμάρια, έφερε οθόνη αφής στις 9.7 ίντσες και τον επεξεργαστή A4 κατασκευής της Apple στο 1GHz. Επιπλέον, υπήρχαν επιλογές και ως προς τη χωρητικότητα που ξεκινούσαν από τα 16GB και έφταναν μέχρι τα 64GB. Τέλος, δε διέθετε κάποια κάμερα.

Διαβάστε επίσης: 7 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ταξιδιού για iPhone - iPad

Ξεκάθαρα, το πρώτο iPad αποτέλεσε κάτι παραπάνω από καινοτομία για την Apple μιας και κατάφερε να κερδίσει από την πρώτη στιγμή μεγάλη μερίδα των καταναλωτών. Εσείς είχατε αγοράσει το πρώτο iPad; Αν ναι ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη χρήση και τη συμβίωση μαζί του; Πείτε μας τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια!