Αυξημένες φαίνεται να είναι οι πωλήσεις και τα έσοδα από τα iPhones για το δεύτερο τρίμηνο

Αυξημένες φαίνεται να είναι οι πωλήσεις και τα έσοδα από τα iPhones για το δεύτερο τρίμηνο
ired.gr

Με την τιμή της μετοχής της Apple να σημειώνει πτώση της τάξεως του 9% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, προκαλώντας πανικό στους επενδυτές, οι περισσότεροι θα φαντάζονται πως θα είναι μειωμένες και οι πωλήσεις των iPhones. Κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται να ισχύει.

Η Wall Street ομόφωνα εκτιμά πως οι πωλήσεις των iPhones για το τελευταίο αυτό τρίμηνο θα σημειώσουν αύξηση 2% και τα κέρδη 13% αντίστοιχα.

Το 2% προέκυψε από έναν αναλυτή για μία έρευνα του Bloomberg, τη στιγμή που το 13% της αύξησης των εσόδων προέρχεται από μία αντίστοιχη έρευνα της Wall Street Journal.

iphone x

Αυτά δε χρειάζεται να πούμε για το αν είναι καλά νέα ή όχι. Οι επενδυτές θεωρούσαν πως με ένα ριζικά καινούργιο iPhone, οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα, αν και κάτι τέτοιο μάλλον δεν προέκυψε. Το 13% όμως αύξησης των εσόδων δε δικαιολογείται από το 2% της αύξησης των πωλήσεων.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο έξυπνο ρολόι που μετατρέπει τον βραχίονά μας σε οθόνη αφής είναι γεγονός!

Αυτό σημαίνει πως το iPhone X δεν έκανε και τόσο κακές πωλήσεις αφού οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η μέση τιμή πώλησης των iPhones ανέβηκε, εξαιτίας της επετειακής συσκευής, οδηγώντας στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας, παρά τη σταθερότητα στις πωλήσεις.

Όλα αυτά σημαίνουν επίσης πως μιλάμε για κέρδη που θα αγγίξουν τα $60-$62 δις δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο.

iphone 8 x

Οι αναλυτές όμως έχουν ακόμα καλύτερα νέα. Τη στιγμή που το Bloomberg προβλέπει πτώση στις πωλήσεις των iPhones από 41 εκατομμύρια μονάδες της περσινής χρονιάς στα 39 εκατομμύρια για φέτος, οι αναλυτές θεωρούν πως τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 18%, εξαιτίας και πάλι της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης των συσκευών.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει αρκετές εκπλήξεις, λόγω του εύρους τιμών που θα προσφέρει. Αν και αναμένουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την κυκλοφορία μίας συσκευής στα $1.000 δολάρια, το Bloomberg θεωρεί πως η απόφαση της Apple να προσφέρει τρεις νέες συσκευές τον Σεπτέμβριο σε διαφορετικές τιμές θα αυξήσει τα κέρδη και τις πωλήσεις.

iphone

“Το νέο πιο οικονομικό iPhone θα χρησιμοποιεί μία οθόνη LCD που κοστίζει τα μισά χρήματα από την OLED οθόνη του iPhone X. Επιπλέον, θα χρησιμοποιεί περίβλημα αλουμινίου αντί από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό θα ρίξει την τιμή κοντά στα $700.

Επιπλέον, η Apple θα παρουσιάσει ένα τεράστιο iPhone στις 6.5 ίντσες. Τη στιγμή που τα αποτελέσματα της Τρίτης θα δείξουν μία πιο αργή αύξηση στις πωλήσεις, η τακτική που θα ακολουθηθεί από τον Σεπτέμβριο και ύστερα, θα καταφέρει να οδηγήσει τα ποσοστά της εταιρείας σε ακόμα υψηλότερα νούμερα.”

Διαβάστε επίσης: Η Apple διέκοψε την παραγωγή των προϊόντων της σειράς AirPort

Σίγουρα οι νέες συσκευές αναμένουμε να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα τιμών με σκοπό να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών. Τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν, θα οδηγήσουν σε διάφορα συμπεράσματα, δίνοντας μία πιο σαφή εικόνα για τις πωλήσεις του iPhone.