Απίθανη η ανακοίνωση του 13-ιντσου MacBook Air στο WWDC λόγω μετατόπισης της παραγωγής για το Q3

Απίθανη η ανακοίνωση του 13-ιντσου MacBook Air στο WWDC λόγω μετατόπισης της παραγωγής για το Q3
ired.gr

Έχουμε ακούσει μέχρι τώρα αρκετές φήμες που κάνουν λόγο για ένα νέο MacBook Air στις 13 ίντσες με οθόνη Retina σε τιμή που θα εκτοπίσει το MacBook Air που ήδη κυκλοφορεί, καθώς και το 12-ιντσο MacBook. Σε μία νέα αναφορά της Digitimes διαβάζουμε πως η Apple μετατόπισε την παραγωγή και συναρμολόγηση του νέου laptop για το τρίτο τρίμηνο.

macbook air

Η τιμή του νέου MacBook αναμένεται να είναι στα $899, με μία ενδεχόμενη ανακοίνωσή του στο WWDC του Ιουνίου, να μην είναι πλέον στο πρόγραμμα. Η αναφορά τονίζει πως οι προμηθευτές της Apple περιμένουν το “OK” της εταιρείας για να συνεχίσουν, έχοντας συγκεντρώσει ένα μεγάλο απόθεμα των εξαρτημάτων του νέου MacBook.

Διαβάστε επίσης: 5 χρήσιμες εφαρμογές για Mac - Απρίλιος 2018

Η Digitimes περιγράφει το επερχόμενο προϊόν ως ένα νέο MacBook Air, αλλά ως συνήθως μόνο η Apple γνωρίζει την ονομασία που θα προκύψει μέσα από το ανακάτεμα της τράπουλας με τις στρατηγικές του marketing.

Η νέα συσκευή φαίνεται να έχει κομψό σχεδιασμό, μία οθόνη Retina, καθώς και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή της Intel για notebook. Στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των θυρών, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα.

macbook air

“Η Apple θα μεταθέσει τον όγκο της παραγωγής για το νέο MacBook Air του 2018 για το δεύτερο μισό του έτους, αναφέρουν πηγές μέσα από την εφοδιαστική αλυσίδα. Προσθέτουν επίσης πως υποφέρουν από τη συγκέντρωση μεγάλου αποθέματος εξαρτημάτων και τη χαμηλή παραγωγική ικανότητα, αφού περιμένουν την Apple να δώσει την έγκριση για τις πρώτες αποστολές που θα γίνουν κατά το τρίτο τρίμηνο.

Οι πηγές αναφέρουν πως η Apple έχει ενημερώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της πως η μαζική παραγωγή του νέου μοντέλου notebook για το 2018 δε θα ξεκινήσει πριν το δεύτερο μισό του έτους, με την καθυστέρηση αυτή να οφείλεται μάλλον σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με καίρια εξαρτήματα όπως είναι οι επεξεργαστές.”

Την περασμένη χρονιά, η Apple ανανέωσε όλη τη σειρά των laptops στο keynote του WWDC με εσωτερικές αλλαγές στις συσκευές. Είναι ακόμα πιθανό η εταιρεία να δώσει κάποια στοιχεία του νέου laptop στο event του Ιουνίου, ακόμα και αν η παραγωγή ξεκινήσει αργότερα.

macbook air

Το WWDC επικεντρώνεται σε ανακοινώσεις σχετικές με το software, αν και η Apple “ψεκάζει” με αποκαλύψεις που αφορούν το hardware κατά καιρούς. Σίγουρα, θα δούμε την προεπισκόπηση του iOS 12, του macOS 10.14, του watchOS 5 και του tvOS 12.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η ομάδα του Federighi, φαίνεται πως σχεδιάζει να δώσει έμφαση στη σταθερότητα του iOS και του macOS, με τους μηχανικούς να έχουν το περιθώριο να δουλέψουν τα νέα χαρακτηριστικά για το 2019, εφόσον δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

Διαβάστε επίσης: Η Apple αναπτύσσει ένα VR/AR headset ανάλυσης 8K που δεν απαιτεί σύνδεση με smartphone ή computer

Αυτό δε σημαίνει πως δε θα δούμε νέες λειτουργίες στις επερχόμενες εκδόσεις των λειτουργικών, αλλά θα είναι σίγουρα λιγότερα από αυτά που είχαν αρχικά εκτιμηθεί πως θα ενσωματωθούν. Το WWDC θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου.