Οι εβδομαδιαίες playlists του Apple Music θα πρέπει να καταγράφονται στο ιστορικό και να μην είναι προσωρινές

Οι εβδομαδιαίες playlists του Apple Music θα πρέπει να καταγράφονται στο ιστορικό και να μην είναι προσωρινές
ired.gr

Μία βασική ευκαιρία που σου δίνει το Apple Music, είναι το να μπορείς να βλέπεις τις προτεινόμενες palylists της υπηρεσίας οι οποίες ανήκουν στην προηγούμενη εβδομάδα. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι τόσο αυτονόητο που σίγουρα πιστεύουμε ότι υπάρχει. Αυτό φυσικά ισχύει μέχρι να μεταβούμε στην ενότητα “Για εσάς” και να ρίξουμε μία ματιά στο New Music Mix το οποίο ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

apple music iphone

Αρκετοί χρήστες έχουν παραπονεθεί πως έχει τύχει να ακούνε την playlist που προτείνει η Apple για μία συγκεκριμένη εβδομάδα και ξαφνικά όταν αυτή ανανεωθεί, οι συνδρομητές παρατηρούν ότι πλέον έχουν να κάνουν με νέο περιεχόμενο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως δεν μπορούν να βρουν την προηγούμενη playlist, αφού αυτή δεν έχει καταγραφεί σε κάποιο ιστορικό. Απλά, χάνεται και ανανεώνεται από την πιο πρόσφατη.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Προσθέστε τις πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες στην Αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone

apple music iphone

Η λύση σε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μίας ενότητας που θα ονομάζεται “Ιστορικό” και που στην οποία θα υπάρχουν όλες οι λίστες ανά εβδομάδα. Για παράδειγμα: New Music Mix: 27 Απριλίου, New Music Mix: 20 Απριλίου κ.ο.κ. Πατώντας σε μία από αυτές, οι χρήστες θα μπορούσαν να βρουν τα τραγούδια που έχασαν λόγω ανανέωσης της λίστας.

Η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο “πρόβλημα”, είναι κάθε φορά να προσθέτουμε τα τραγούδια της λίστας στη βιβλιοθήκη μας χειροκίνητα ή ολόκληρη τη λίστα δημιουργώντας μία νέα playlist.

apple music

Ένα άλλο ζήτημα είναι η συνεννόηση με τη Siri η οποία πάει σε άλλο επίπεδο. Της λες λοιπόν στα αγγλικά: “Add this playlist to my library” όταν αναπαράγεται μία playlist στο Apple Music. Απαντάει πως δεν μπορεί να προσθέσει μία playlist με αυτό το όνομα, γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι πρέπει να βρει μία playlist με το όνομα “playlist”.

Το πρόβλημα με τη χειροκίνητη αυτή διαδικασία είναι πως θα πρέπει κάποιος να σπαταλάει χρόνο για να επιλέγει μεμονωμένα τραγούδια, για μία δραστηριότητα που μάλλον πρέπει να είναι πιο παθητική και αυτή είναι το να ακούς μουσική.

apple music iphone

Ελπίζουμε η Apple να διευκολύνει λίγο τη ζωή μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να βλέπουμε με κάποιο τρόπο προηγούμενες playlists σε μία μορφή ιστορικού. Για κάποιους δεν αποτελεί κάτι το τρομερό. Για κάποιους άλλους όμως το να επεξεργάζεσαι συνέχεια τη μουσική σου κατεβάζοντάς την υποχρεωτικά στη συσκευή για να την έχεις επειδή η δυνατότητα streaming των αγαπημένων σου τραγουδιών στο τέλος της εβδομάδας δε θα υπάρχει λόγω ανανέωσης της λίστας, είναι κάτι που μάλλον θα πρέπει να λυθεί.

Διαβάστε επίσης: Πόσο λάθος εκτίμηση έχει κάνει η Apple σχετικά με τη ζήτηση του iPhone X;

Το νέο iOS 12, κρίνοντας από τις μέχρι τώρα φήμες, δε θα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά μετά από την απόφαση της Apple να επιδοθεί στη σταθερότητα του λειτουργικού. Ας μείνουμε όμως με την ελπίδα ότι θα δούμε τέτοιες μικρο-βελτιώσεις, που θα καταφέρουν να κάνουν τη χρήση των εφαρμογών όπως του Apple Music, ακόμα πιο εύκολη.