Πόσο λάθος εκτίμηση έχει κάνει η Apple σχετικά με τη ζήτηση του iPhone X;

Πόσο λάθος εκτίμηση έχει κάνει η Apple σχετικά με τη ζήτηση του iPhone X;
ired.gr

Η Apple συνήθως κάνει υπολογισμούς ακριβείας σχετικά με τη ζήτηση που θα έχουν τα προϊόντα της. Κάτι όμως φαίνεται να πήγε στραβά σχετικά με τους υπολογισμούς για το iPhone X. Ήδη αναφορές κάνουν λόγο για το γεγονός πως η Apple προσπαθεί να ξεφορτωθεί το περιττό απόθεμα μετά τα απογοητευτικά νούμερα ζήτησης της συσκευής, κάτι που προσωπικά μας ακούγεται κάπως τραβηγμένο.

iphone x

Η παραπάνω φήμη ήρθε από τη Fast Company η οποία είπε πως η Apple έκανε μία τεράστια ποσότητα παραγγελιών για συσκευές iPhone X κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, κάτι που την οδήγησε σε περιττό απόθεμα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να δούμε όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου εντός οποιασδήποτε εφαρμογής στο Mac;

Τη στιγμή που η παραγωγή του iPhone X συνεχίζεται, φαίνεται πως για το παρόν τρίμηνο η παραγωγή αρκέστηκε στις 8 εκατομμύρια μονάδες. Για να καταλάβουμε το πόσο μικρός είναι ο αριθμός αυτός, η Apple πούλησε συνολικά 77.3 εκατομμύρια iPhones το τελευταίο και εορταστικό τρίμηνο του 2017. Τα 27 εκατομμύρια από αυτά ήταν iPhone X.

iphone x

Απογοητευτικές οι πωλήσεις

Μία πηγή αναφέρει μέσα στο άρθρο που μιλά για την απογοήτευση της Apple σχετικά με τις πωλήσεις του iPhone X, και την απόφαση της εταιρείας να κυκλοφορήσει μία συσκευή με τιμή έναρξης τα $1.000+ δολάρια (ή 1.200 ευρώ για τη χώρα μας) καθώς και τους ενδοιασμούς της για το κατά πόσο έπραξε σωστά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να μην εκπλαγούν αν δουν μία πιο συντηρητική τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας με τις επερχόμενες συσκευές του Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για απογοητευτικές πωλήσεις. Ένας αριθμός των προμηθευτών της Apple επλήγησαν από τις άσχημες επιδόσεις, κάτι που φάνηκε και στα οικονομικά τους αποτελέσματα.

iphone x

Επίσης, παρέα στις κακές επιδόσεις του iPhone X, κάνει και το HomePod. Αν και οι περισσότεροι κατηγορούν τη Siri που έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αυτό δεν αναιρεί και δεν αλλάζει το αποτέλεσμα των χαμηλών πωλήσεων του ηχείου.

Δύο σχόλια

Θεωρούμε πως τα προβλήματα με την κυκλοφορία του iPhone X κόστισαν. Αναμφίβολλα όταν μία συσκευή κυκλοφορεί μετά από δύο μήνες από τότε που παρουσιάζεται, είναι λογικό να έχει χάσει μέρος του κοινού της το οποίο αρχίζει να διασπάται και να απευθύνεται σε άλλες προτάσεις όπως είναι τα δύο iPhone 8 και 8 Plus τα οποία τα πάνε περίφημα.

iphone x homepod

Επιπλέον, το κόστος της συσκευής για κάποιους είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. Δε μιλάμε για τη χώρα μας που η τιμή της συσκευής στα επίσημα καταστήματα είναι στα 1.200 ευρώ. Δισταγμούς αντιμετώπισαν και καταναλωτές άλλων χωρών. Ναι, το iPhone X είναι μία εξαιρετική συσκευή. Αλλά από την άλλη ξένισε πολλούς ειδικά με το design της και την έλλειψη του home button.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το σημαντικότερο μέρος της συσκευής μας είναι τελικά η κάμερα;

Εν μέσω όλων αυτών των αρνητικών φημών και συζητήσεων, βλέπουμε μία Apple η οποία παρά τις απογοητευτικές πωλήσεις (αν τελικά κάτι τέτοιο αληθεύει), σχεδιάζει τρις συσκευές για φέτος στα μέτρα και στον σχεδιασμό του φετινού iPhone X. Άρα τι ισχύει τελικά; Μένει να το δούμε στο επόμενο διάστημα…