5 χρήσιμες εφαρμογές για Mac - Απρίλιος 2018

5 χρήσιμες εφαρμογές για Mac - Απρίλιος 2018
ired.gr

Όπως σας έχουμε υποσχεθεί, μία φορά το μήνα κάνουμε ένα mini αφιέρωμα σε χρήσιμες κατά τη γνώμη μας εφαρμογές για υπολογιστές Mac. Η παρουσίαση του Απριλίου αφορά 5 εφαρμογές οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαχείριση και οργάνωση των αρχείων μας, τις πληροφορίες σχετικά με το Mac μας, την ταχύτατη πρόσβαση στο αγαπημένο μας περιεχόμενο και διάφορα άλλα.

daisy Disk εφαρμογή

DaisyDisk (10.99€): Το DaisyDisk είναι μία εφαρμογή που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πρόσφατα ενημερώθηκε για να υποστηρίζει το σύστημα αρχείων της Apple (APFS). Το DailyDisk σχεδιάστηκε για να σας δείχνει όλα τα αρχεία στο Mac, οπότε μπορείτε να δείτε αυτά που καταναλώνουν υπερβολικό χώρο στο δίσκο. Χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις τύπου drag and drop, μπορείτε να διαγράψετε το μη απαραίτητο περιεχόμενο για να έχετε ακόμα πιο πολύ ελεύθερο χώρο στο Mac.

hazel εφαρμογή

Hazel (32€): Ναι, το Hazel είναι μία λίγο πιο ακριβή εφαρμογή από αυτές που συνηθίζουμε να σας παρουσιάζουμε, αλλά έχει μία μοναδική λειτουργία. Οργανώνει και ταξινομεί αυτόματα όλα τα αρχεία στο Mac. Μπορείτε να αναθέσετε στο Hazel να βλέπει τους φακέλους στο Mac, όπως για παράδειγμα τον φάκελο με τις λήψεις και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους κανόνες, το Hazel θα οργανώσει όλο το εισερχόμενο περιεχόμενο σε κατηγορίες όπως “Ταινίες”, “Μουσική”, “Φωτογραφίες”, “Παλαιότερα αρχεία”, "Νέα αντικείμενα” κ.λπ. Το Hazel μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα, την αρχειοθέτηση, τη χρήση ετικετών, τη μετονομασία και για το upload αρχείων, ενώ υπάρχουν και εργαλεία για να διαγράφουν τα αρχεία υποστήριξης όταν διαγράφετε μία εφαρμογή.

shortcut bar εφαρμογή

Shortcut Bar (9.99€): Το Shortcut Bar είναι ένα απλό bar menu που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αγαπημένα σας αρχεία, φακέλους, εφαρμογές, σελιδοδείκτες διαδικτύου και σε αποσπάσματα κειμένου βάζοντας με ένα μοναδικό τρόπο όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο στο Mac στα δάχτυλά σας.

station εφαρμογή

Station (Δωρεάν): Το Station είναι μία εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί και να αθροίζει όλες τις web εφαρμογές σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο. Αντί να έχετε δεκάδες tabs ανοιχτά με σελίδες όπως το Gmail, το Twitter ή το Instagram, μπορείτε πλέον να τα τοποθετήσετε στο Station για ταχύτερη και πιο απλοποιημένη πρόσβαση. Το Station ουσιαστικά είναι ένας web browser που δίνει ένα διαφορετικό τρόπο πρόσβασης στις διαδικτυακές εφαρμογές.

istat menus εφαρμογή

iStat Menus (Δωρεάν): Το iStat Menus είναι μία δικαίως γνωστή εφαρμογή που αξίζει να της ρίξετε μια ματιά αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Σας δίνει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το Mac που είναι προσβάσιμες μέσα από τη μπάρα του μενού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μπαταρία, τη χρήση του επεξεργαστή, τη χρήση της μνήμης, τα δεδομένα του δικτύου, τις πληροφορίες για τον καιρό και πολλά άλλα και μπορεί να σας στέλνει ειδοποιήσεις με βάση τα δικά σας κριτήρια. Θέλετε να ξέρετε αν η χρήση της CPU έχει ξεπεράσει το 60% για πάνω από δέκα δευτερόλεπτα ή αν το internet “έπεσε”; Το iStat menus μπορεί να σας δίνει όλες αυτές τις πληροφορίες. Είναι δωρεάν, αλλά αν θέλετε όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής, θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 9.99€.

Διαβάστε επίσης: 5 εκπληκτικές εφαρμογές για Mac - Μάρτιος

Εσείς ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε; Πείτε μας στα σχόλια!