Οδηγός: Προσθέστε τις πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες στην Αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone

Οδηγός: Προσθέστε τις πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες στην Αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone
ired.gr

Η λειτουργία της αυτοσυμπλήρωσης του Safari, έχει βελτιωθεί αρκετά με την πάροδο των ετών. Τη στιγμή που αρκετοί χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτή στο Mac, μπορούν να κάνουν την ίδια διαδικασία και στο iPhone. Μπορούμε είτε να περάσουμε χειροκίνητα την πιστωτική - χρεωστική μας κάρτα στο πεδίο της αυτοσυμπλήρωσης του Safari, είτε χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής μας.

Για τις περιπτώσεις που θέλουμε να αγοράσουμε κάτι online μέσω της κάρτας μας, μπορούμε να “φορτώσουμε” τα αποθηκευμένα στοιχεία της κάρτας μας, χωρίς να τα καταχωρήσουμε χειροκίνητα.

safari ios

Πώς προσθέτουμε την κάρτα μας στην αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone;

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Αρχικά, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” και κατεβαίνουμε προς κάτω μέχρι να βρούμε το “Safari”.

οδηγός αυτοσυμπλήρωσης πιστωτικές κάρτες

Πατάμε στην “Αυτοσυμπλήρωση” και στη συνέχεια στις “Αποθηκευμένες κάρτες”.

safari αυτοσυμπλήρωση

Εδώ θα δούμε τις κάρτες που έχουμε αποθηκεύσει. Βλέπουμε το πεδίο “Προσθήκη πιστωτικής κάρτας” το οποίο και επιλέγουμε. Ξεκινάμε και καταχωρούμε τα στοιχεία της κάρτας μας είτε χειροκίνητα είτε χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής μας. Μετά πατάμε “Τέλος” επάνω δεξιά.

safari αυτοσυμπλήρωση

Να σημειώσουμε πως η χρήση της αυτοσυμπλήρωσης των στοιχείων των καρτών τραπέζης απαιτεί τη χρήση του Face ID ή του Touch ID, οπότε μπορείτε να νιώθετε πιο ασφαλείς χρησιμοποιώντας τη λειτουργία. Επίσης θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Αυτοσυμπλήρωση Safari” από την ενότητα “Face ID και κωδικός” ή “Touch ID και συνθηματικό”. Για να δείτε αν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός ή Touch ID και συνθηματικό > Αυτοσυμπλήρωση Safari και ενεργοποιήστε το διακόπτη.

safari αυτοσυμπλήρωση

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς να ελέγξετε αν το iPhone είναι καινούργιο, refurbished, από αντικατάσταση ή “χαραγμένο”

Αυτή ήταν η διαδικασία με την οποία μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία των τραπεζικών σας καρτών στην αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη διαδικασία είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.