Η Apple αναπτύσσει ένα VR/AR headset ανάλυσης 8K που δεν απαιτεί σύνδεση με smartphone ή computer

Η Apple αναπτύσσει ένα VR/AR headset ανάλυσης 8K που δεν απαιτεί σύνδεση με smartphone ή computer
ired.gr

Η Apple δουλεύει πάνω σε ένα πολύ ισχυρό headset που θα υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με μία πηγή εκ των έσω, που μίλησε στο CNET.

Το headset, που έχει κωδική ονομασία T288, φέρει μία οθόνη ανάλυσης 8K για το κάθε μάτι που δε χρειάζεται να συνεπικουρείται από κάποιο smartphone ή κάποιο computer.

Διαβάστε επίσης: Το LCD iPhone των 6.1 ιντσών θα φέρει πιο ενισχυμένο γυαλί οθόνης χωρίς 3D Touch

Αντί αυτού, θα συνδέεται με ένα ειδικό κιβώτιο που θα χρησιμοποιεί μία μικρής εμβέλειας και μεγάλης ταχύτητας ασύρματη τεχνολογία που ονομάζεται 60GHz WiGig. Το κουτί θα φέρει έναν επεξεργαστή στα 5 νανόμετρα που θα έχει κατασκευαστεί από την Apple και θα είναι ο πιο ισχυρός στην κατηγορία του ανάμεσα στον ανταγωνισμό και παρόμοιος με τα chips που ήδη σχεδιάζει η Apple για τα Mac του μέλλοντος. Στην παρούσα φάση, το κουτί μοιάζει με ένα πύργο για PC, αλλά δε θα είναι ένα computer Mac.

headset apple vr ar

“Το μέλλον της τεχνολογίας VR αναμένεται να είναι οι ασύρματες συσκευές και η Apple θέλει να είναι πρωτοπόρος στην κατεύθυνση αυτή. Το κουτί θα χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία με την ονομασία 60GHz WiGig, αναφέρει το άτομο που γνωρίζει τα σχετικά πλάνα της Apple. Μία έκδοση δεύτερης γενιάς, με την ονομασία 802.11ay, θα κάνει boost τις ταχύτητες και την εμβέλεια κάνοντας την τεχνολογία πιο ελκυστική στα high-end VR headsets που δεν εξαρτώνται από κάποιο computer.”

Οι χρήστες δε θα χρειάζεται να εγκαθιστούν ειδικές κάμερες σε ένα δωμάτιο για να ανιχνεύουν την τοποθεσία τους όπως συμβαίνει με ορισμένα VR headsets της αγοράς. Όλη η τεχνολογία θα βρίσκεται εντός του headset και του κουτιού.

headset apple vr ar

Φήμες του παρελθόντος ανέφεραν πως η Apple δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ορισμένων prototypes επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιώντας μία μυστική μονάδα έρευνας, αλλά πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για τα γνωστά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν τα έξυπνα αυτά γυαλιά που αναφέρονταν συχνά στο παρελθόν είναι τα ίδια με το νέο AR/VR headset που φημολογείται πως η Apple αναπτύσσει.

Οι φήμες αυτές έχουν τονίσει πως η Apple αναπτύσσει ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας με μία αποκλειστική οθόνη, έναν επεξεργαστή και με rOS που θα είναι το reality operating system και θα χειρίζεται τις μεθόδους εισαγωγής όπως τα panels αφής, τη φωνητική ενεργοποίηση και τις χειρονομίες του κεφαλιού.

headset apple vr ar

Η Apple έχει εστιάσει ιδιαίτερα στην επαυξημένη πραγματικότητα με την κυκλοφορία του ARKit για το iOS 11 και ο CEO της εταιρείας Tim Cook, έχει αναφέρει πολλές φορές τη γνώμη του πως η επαυξημένη πραγματικότητα είναι πιο σημαντική από την εικονική πραγματικότητα. Η επαυξημένη πραγματικότητα, λέει ο Cook, είναι η πιο μεγάλη μεταξύ των δύο επειδή επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν το παρόν πιο έντονα, αν και έχει παραδεχτεί πως η εικονική πραγματικότητα έχει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης στο gaming και στην εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης: Η Apple διέκοψε την παραγωγή των προϊόντων της σειράς AirPort

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το headset το 2020, αν και η πηγή ανέφερε στο CNET πως η εξέλιξη του νέου εγχειρήματος της εταιρείας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, κάτι που σημαίνει πως όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.