Το πρώτο έξυπνο ρολόι που μετατρέπει τον βραχίονά μας σε οθόνη αφής είναι γεγονός!

Το πρώτο έξυπνο ρολόι που μετατρέπει τον βραχίονά μας σε οθόνη αφής είναι γεγονός!
ired.gr

Ερευνητές στο University of Carnegie Mellon έχουν αποκαλύψει το πρώτο στο είδος του, έξυπνο ρολόι το οποίο μπορεί να μετατρέψει τον βραχίονα μας σε μία οθόνη αφής. Το prototype LumiWatch εμφανίζει μία επιφάνεια αλληλεπίδρασης στον βραχίονα ή στο χέρι αυτού που το φοράει, επιτρέποντάς του να αγγίζει και να σύρει πάνω στο δέρμα του για να χρησιμοποιήσει το ρολόι.

lumiwatch

Το prototype δείχνει το πώς θα μπορούσε να δουλέψει μία επιφάνεια διεπαφής στο σώμα: σύρεις αριστερά για να ξεκλειδώσεις το ρολόι και αμέσως μετά οι εφαρμογές απεικονίζονται κατά μήκος του βραχίονά σου. Το ρολόι μπορεί να προβάλλει μία επιφάνεια της τάξεως των σαράντα τετραγωνικών εκατοστών ως μέγεθος, κάτι που οι ερευνητές επισημαίνουν πως είναι 5 φορές μεγαλύτερο από την επιφάνεια που απεικονίζει στην οθόνη του ένα τυπικό smartwatch.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς επαναφέρουμε τη διαρρύθμιση της οθόνης αφετηρίας στο iPhone και στο iPad;

lumiwatch

Το LumiWatch αυτο-περιέχει και έχει δημιουργηθεί με μία μητρική πλακέτα, ένα προτζέκτορα, έναν αισθητήρα βάθους, μεταλλικό περίβλημα και μπαταρία. Ο προτζέκτορας χρησιμοποιεί τρία lasers χρώματος μπλε, κόκκινου και πράσινου αντίστοιχα με την απεικόνιση να είναι αρκετά φωτεινή για να είναι ορατή σε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού. Το ρολόι ενσωματώνει ένα laser προτζέκτορα, συνεχή 2D ανίχνευση δαχτύλου, ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή (CPU) της Qualcomm στα 1.2 Ghz, 768 MB μνήμης RAM, 4 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία λιθίου στα 740 mAh. Επιπλέον η συσκευή διαθέτει Bluetooth και Wi-Fi και τρέχει Android 5.1. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως μπορεί να αντέξει άνετα μία ημέρα χρήσης.

lumiwatch

“Αν και τα εμπόδια παραμένουν σχετικά με την πρακτική υιοθέτησή του, πιστεύουμε πως η δουλειά μας επιδεικνύει το πρώτο λειτουργικό έξυπνο ρολόι με προτζέκτορα και αποτελεί ένα εκπληκτικό προϊόν στον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας”, έγραψαν οι ερευνητές σε ένα άρθρο με τίτλο “LumiWatch: On Arm- Projected Graphics and Touch Input.” Μερικά από αυτά τα εμπόδια περιλαμβάνουν τη δυσκολία απεικόνισης μίας διεργασίας πάνω σε κάτι όπως είναι ο βραχίονας επειδή δεν είναι επίπεδος (συνήθως το αποτέλεσμα οδηγούνταν σε παραμόρφωση).

Το ρολόι, πάραυτα, αναγνωρίζει το πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί το σύρσιμο προς τα αριστερά για να ξεκλειδώσει το μηχανισμό. Έπειτα ανιχνεύει το δάχτυλο του χρήστη για να “καλιμπράρει” και να βελτιστοποιήσει τη γωνία της απεικόνισης ώστε η διεπαφή να είναι εφικτή.

lumiwatch

Οι ερευνητές εκτιμούν το κόστος λιανικής της συσκευής στα $600. Το prototype μοντέλο του ρολογιού είναι μάλλον ογκώδες με διαστάσεις 50mm x 41mm x 17mm. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για μία συσκευή που είναι μεγαλύτερη και από τη θήκη αλουμινίου του Apple Watch Series 3 42mm με διαστάσεις 42.5mm x 36.4mm x 11.4mm.

Διαβάστε επίσης: Quick Guide: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την Οθόνη Κλειδώματος σε iPhone και iPad ;

Το ρολόι μάλλον είναι το πρώτο που απεικονίζει περιεχόμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο βραχίονα, αλλά δεν είναι το πρώτο που απεικονίζει εικόνες και άλλο περιεχόμενο στο χέρι του χρήστη. Το Haier Asu watch έχει επίσης έναν ενσωματωμένο προτζέκτορα που απεικονίζει πληροφορίες στο πίσω μέρος του χεριού όπως στόχους γυμναστικής τη στιγμή που ο χρήστης τρέχει. Το Ritot επίσης έχει ένα φορετό band που συγχρονίζεται με το smartphone και απεικονίζει ειδοποιήσεις πάλι στο πίσω μέρος του χεριού.