Η Apple διέκοψε την παραγωγή των προϊόντων της σειράς AirPort

Η Apple διέκοψε την παραγωγή των προϊόντων της σειράς AirPort
ired.gr

Η Apple και επίσημα διέκοψε την ανάπτυξη της σειράς AirPort η οποία περιελάμβανε το AirPort Express, το AirPort Extreme και το AirPort Time Capsule.

“Σταματάμε την παραγωγή των προϊόντων της σειράς AirPort. Τα κομμάτια που πλέον έχουν απομείνει θα είναι διαθέσιμα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στα Apple Stores και στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Apple στο iMore.

airport apple

Η Apple δεν έχει ανανεώσει τη σειρά προϊόντων AirPort από το 2012 (Express) και 2013 (Extreme και Time Capsule) ενώ στα τέλη του 2016 το Bloomberg είχε αναφέρει πως η Apple είχε σταματήσει να αναπτύσσει τη σειρά AirPort, με τους μηχανικούς που ασχολούνταν με τα συγκεκριμένα προϊόντα να μετακινούνται σε άλλα πιο σημαντικά τμήματα της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμη η λειτουργία του Instagram που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε τα δεδομένα μας και να “αποχωρήσουμε” [οδηγός]

Η Apple πριν από την αναφορά του Bloomberg, ήδη από τις αρχές του 2016 είχε θέσει σε παύση των τομέα των AirPort με σκοπό να αφοσιωθεί σε πιο διάσημα προϊόντα που είχαν μεγαλύτερη βάση καταναλωτών και αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της.

airport apple

Η επιβεβαίωση των δυσάρεστων φημών, ήρθε από την απόφαση της Apple να διαθέτει προς πώληση routers τρίτων κατασκευαστών τον Ιανουάριο του 2018 και συγκεκριμένα προϊόντα της Linksys.

Τα προϊόντα της σειράς AirPort πρόσφεραν μοναδικά πλεονεκτήματα τα οποία αντίστοιχες συσκευές τρίτων κατασκευαστών δε μπορούσαν να διαθέσουν. Μερικά από αυτά είναι η δυνατότητα backup με το Time Machine μέσα από τη συσκευή Time Capsule καθώς και η δυνατότητα του AirPlay που ήταν διαθέσιμη μέσα από το AirPort Express.

linksys routers

Τη στιγμή που η Apple διακόπτει την παραγωγή των συσκευών AirPort, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για τα AirPort Base Stations για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το iMore μάλιστα τόνισε πως η Apple σχεδιάζει να διαθέσει κάποια άρθρα πληροφόρησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τα οποία θα βοηθήσει τους πελάτες που απομακρύνονται από τα AirPort Express, Extreme και Time Capsule.

Διαβάστε επίσης: Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το iPhone SE 2;

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως οι τιμές των τριών προϊόντων δεν υποχώρησαν, κάτι που δείχνει πως η Apple δε βιάζεται να τα ξεφορτωθεί τόσο γρήγορα.