Το LCD iPhone των 6.1 ιντσών θα φέρει πιο ενισχυμένο γυαλί οθόνης χωρίς 3D Touch

Το LCD iPhone των 6.1 ιντσών θα φέρει πιο ενισχυμένο γυαλί οθόνης χωρίς 3D Touch
ired.gr

Το νέο iPhone της Apple στις 6.1 ίντσες με την LCD οθόνη ενδεχομένως να μη φέρει την τεχνολογία του 3D Touch λόγω του αυξημένου κόστους που απαιτείται, σύμφωνα με μία νέα σημείωση που μοιράστηκε χθες ο διεθνούς φήμης αναλυτής της KGI Securities σε ζητήματα που αφορούν την Apple Ming-Chi Kuo. Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτο το κινεζικό site Feng.

Ο Kuo αναφέρει πως το iPhone των 6.1 ιντσών θα χρησιμοποιεί αυτό που ο ίδιος αναφέρει ως τεχνολογία “Cover Glass Sensor” (CGS), με την οποία το touch module θα μεταφερθεί από το panel της οθόνης (in-cell τεχνολογία) στο γυαλί της επιφάνειας. Η μέθοδος CGS αποδεδειγμένα δημιουργεί μία πιο φωτεινή οθόνη και πιο ανθεκτική στις πτώσεις.

iphone x

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία οθόνης, η Apple θα προσθέσει έναν αισθητήρα λεπτού φιλμ που θα περιλαμβάνεται στο CGS, αλλά η αιτία του νέου αυτού επιπέδου είναι ακόμα άγνωστη. Ως αποτέλεσμα, ωστόσο, θα έχει την αύξηση του κόστους του touch panel κατά 15%, κάτι που σημαίνει πως από την τωρινή τιμή που είναι τα $23 θα μεταφερθούμε στα $26.

Διαβάστε επίσης: Το iOS 11 έχει εγκατασταθεί στο 76% των iOS συσκευών ενώ το Android 8 μόνο στο 4.6% των Android συσκευών

Για να αντισταθμίσει το κόστος της νέας οθόνης, ο Kuo θεωρεί πως η Apple θα αφαιρέσει εντελώς τη λειτουργία 3D Touch από το iPhone των 6.1 ιντσών, κάτι που αν τελικά συμβεί, θα αποτελέσει μία περίεργη κίνηση από τη στιγμή που το 3D Touch είναι ένα καλά ενσωματωμένο χαρακτηριστικό στο λειτουργικό σύστημα που τρέχει το iPhone (iOS).

iphone x

Τα άλλα δύο μοντέλα iPhone που αναμένεται να κυκλοφορήσουν για το 2018, αυτό των 5.8 ιντσών με OLED οθόνη και που ουσιαστικά θα είναι το δεύτερης γενιάς iPhone X και αυτό στις 6.5 ίντσες πάλι με OLED οθόνη που θα είναι ένα “iPhone X Plus”, θα συνεχίσουν να φέρουν τη λειτουργία 3D Touch.

Επειδή η Apple σκοπεύει να υιοθετήσει την τεχνολογία οθόνης CGS στα μελλοντικά iPhones, συμπεριλαμβανομένων των OLED μοντέλων από το 2019, το 3D Touch πιθανότατα να αφαιρεθεί και από τα iPhones του μέλλοντος.

iphone x

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς θα κάνει ο αισθητήρας λεπτού φιλμ στον οποίο αναφέρθηκε ο Kuo, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα κατά κάποιο τρόπο σύστημα αντικατάστασης του 3D Touch. Η Apple λέγεται πως έχει σκοπό να κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια iPhones με gestures (χειρονομίες) που ο χρήστης δε θα χρειάζεται να ακουμπά την οθόνη (touchless) και αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ένα σύστημα που θα βασίζεται σε χειρονομίες απέχει περίπου δύο χρόνια από σήμερα, οπότε το συγκεκριμένο φιλμ - αισθητήρας θα μπορούσε να είναι μία άλλη μέθοδος που θα αντικαταστήσει το 3D Touch.

iphone x

Ο Kuo πιστεύει πως το iPhone των 6.1 ιντσών θα αποτελέσει το 65%-75% των συνολικών πωλήσεων των iPhone κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεδομένης της χαμηλότερης τιμής του αλλά και της ισοτιμίας των χαρακτηριστικών με τα άλλα δύο πιο ακριβά OLED μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το iPhone SE 2;

Τη στιγμή που το iPhone των 6.1 ιντσών δε θα φέρει οθόνη OLED, αναμένεται να ενσωματώνει το Face ID και να έχει σχεδιασμό με οθόνη edge-to-edge όπως και οι άλλες δυο συσκευές.