Mini guide: Πώς απενεργοποιούμε την αυτόματη διόρθωση στο Mac;

Mini guide: Πώς απενεργοποιούμε την αυτόματη διόρθωση στο Mac;
ired.gr

Η αυτόματη διόρθωση είτε αφορά το macOS είτε το iOS είναι άλλοτε ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό και άλλοτε μπορεί να εκνευρίσει κάποιον σε μεγάλο βαθμό. Στο Mac, η συγκεκριμένη λειτουργία ως προς τα ελληνικά λειτουργεί αρκετά καλά, αν και μερικές φορές “κοκκινίζει” λέξεις που ναι μεν είναι σωστές, αλλά ο ορθογράφος δεν τις έχει καταχωρημένες στο λεξικό του και ως εκ τούτου, δεν τις αναγνωρίζει για σωστές.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Σταματήστε το αυτόματο άνοιγμα των εφαρμογών και επιταχύνετε το Mac σας

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση στο Mac, αν θεωρείτε πως δε σας είναι τόσο χρήσιμη ή αν απλώς σας έχει κουράσει.

Πατάμε στο Μήλο πάνω αριστερά και επιλέγουμε “Προτιμήσεις συστήματος”.

mac ρυθμίσεις

Στην καρτέλα που εμφανίζεται, επιλέγουμε “Πληκτρολόγιο”.

mac ρυθμίσεις πληκτρολόγιο

Στις κατηγορίες που φαίνονται στο επάνω μέρος πατάμε σε αυτή που γράφει “Κείμενο”.

mac ρυθμίσεις πληκτρολόγιο

Θα δούμε την “Αυτόματη διόρθωση ορθογραφίας”. Την απο-επιλέγουμε.

mac ρυθμίσεις πληκτρολόγιο

Ένας ακόμα τρόπος για να εισέλθουμε στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου είναι να πατήσουμε Command () και το Space για να ενεργοποιηθεί το Spotlight (η μπάρα αναζήτησης). Εκεί θα γράψουμε “Πληκτρολόγιο” και αυτομάτως στα αποτελέσματα κάτω από τη μπάρα θα εμφανιστεί η επιλογή για να εισέλθουμε στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου. Από το σημείο αυτό και ύστερα, η διαδικασία είναι η ίδια.

spotlight mac

Αν και οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε ενεργοποιημένη την αυτόματη διόρθωση στο Mac, είναι πραγματικά μεγάλο προσόν που η Apple δίνει τη δυνατότητα απενεργοποίησής της.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς βγάζουμε στιγμιότυπα οθόνης στο Mac;

Αυτή ήταν η διαδικασία για να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη διόρθωση στο Mac. Αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προέκυψε η οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.