Το iOS 11 έχει εγκατασταθεί στο 76% των iOS συσκευών ενώ το Android 8 μόνο στο 4.6% των Android συσκευών

Το iOS 11 έχει εγκατασταθεί στο 76% των iOS συσκευών ενώ το Android 8 μόνο στο 4.6% των Android συσκευών
ired.gr

Το iOS 11 φαίνεται πως πλέον έχει εγκατασταθεί στο 76% των iOS συσκευών μέχρι και τις 22 Απριλίου, σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις που ανέβηκαν στη σελίδα υποστήριξης της Apple για τους προγραμματιστές.

Στις 18 Ιανουαρίου το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 65%, κάτι που σημαίνει πως σημειώθηκε αύξηση κατά 11 μονάδες, ενώ στις 6 Νοεμβρίου, το ποσοστό ήταν ακόμα χαμηλότερο στο 52%. Από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 24%.

ios 11 υιοθέτηση

Ως προς τις προηγούμενες εκδόσεις του iOS, το 19% συνεχίζει να χρησιμοποιεί το iOS 10, τη στιγμή που το 5% των συσκευών, χρησιμοποιούν ακόμα πιο προγενέστερες εκδόσεις όπως είναι το iPhone 5 ή και παλαιότερες συσκευές από αυτό. Φυσικά, το ποσοστό αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε νεότερη έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμη η λειτουργία του Instagram που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε τα δεδομένα μας και να “αποχωρήσουμε” [οδηγός]

Το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 11 δείχνει να αυξάνεται σταθερά, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα που αφορούσαν το περσινό iOS 10. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2017, το iOS 10 είχε ήδη εγκατασταθεί κοντά στο 80% των ενεργών συσκευών.

ios 11 iphone ipad

Τα προβλήματα ανασταλτικός παράγοντας

Το iOS 11 η αλήθεια είναι πως ήρθε σε μία χρονιά που η Apple κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και όχι μόνο. Το HomeKit bug, οι ευπάθειες Spectre και Meltdown καθώς και το πολυσυζητημένο θέμα του υπο-χρονισμού των iPhone με φθαρμένη μπαταρία από την Apple, είναι μάλλον τα πιο σημαντικά προβλήματα της χρονιάς. Αν και δεν έχουν να κάνουν με το iOS 11, φαίνεται πως επηρέασαν τους χρήστες στο να μην προχωρήσουν στην αναβάθμιση των συσκευών τους.

Τι οδήγησε στην αύξηση του ποσοστού υιοθέτησης του iOS 11;

Βασικό ρόλο στην αύξηση των 11 μονάδων από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο φαίνεται πως έπαιξαν οι εκδόσεις 11.2 και 11.3 του iOS, οι οποίες ήταν major ενημερώσεις που έφεραν νέα χαρακτηριστικά.

ios 11

Για να τα θυμίσουμε, το iOS 11.2 έφερε ταχύτερη ασύρματη φόρτιση στα 7.5W και το Apple Pay Cash, με το iOS 11.3 να έρχεται με τα νέα εργαλεία διαχείρισης της μπαταρίας, το ARKit 1.5, νέες προσθήκες στην εφαρμογή “Υγεία” και πολλές άλλες μικρότερες αλλαγές. Αν τελικά οι βασικές εκδόσεις παίζουν ρόλο στην υιοθέτηση του λειτουργικού, αύξηση αναμένουμε και με τον ερχομό της έκδοσης 11.4 που θα φέρει τα μηνύματα στο iCloud, καθώς και το νέο AirPlay 2.

Χαμηλά ποσοστά για το Android

android oreo υιοθέτηση

Οι χρήστες της Apple είναι ξεκάθαρα αρκετά επιφυλακτικοί απέναντι στο iOS 11, οδηγώντας σε χαμηλότερα νούμερα την υιοθέτηση του λειτουργικού στις συσκευές. Αυτό βέβαια δεν αποτρέπει μία σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, του Android.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3.1 και την ενημέρωση ασφαλείας 2018-001 για το macOS 10.13.4

Μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2018, μόνο το 0.5% των Android συσκευών “έτρεχαν” την πιο πρόσφατη έκδοση του Android Oreo, με το 4.6 των συσκευών να “φοράνε” απλά κάποια έκδοσή του. Η πλειοψηφία των Android χρηστών, εξακολουθεί να “τρέχει” παλαιότερες εκδόσεις όπως είναι το Lollipop, το Marshmallow, το Nougat ή ακόμα και το KitKat. Μιλάμε για εκδόσεις που είναι από το 2014, 2015, 2016 και 2013, αντίστοιχα.