Διαθέσιμη η λειτουργία του Instagram που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε τα δεδομένα μας και να “αποχωρήσουμε” [οδηγός]

Διαθέσιμη η λειτουργία του Instagram που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε τα δεδομένα μας και να “αποχωρήσουμε” [οδηγός]
ired.gr

Δύο εβδομάδες πριν σας είχαμε γράψει σχετικά με την πρόθεση του Instagram να διαθέσει ένα αντίστοιχο εργαλείο με αυτό του Facebook το οποίο θα μας επιτρέπει να κατεβάσουμε τα δεδομένα μας.

Πλέον η λειτουργία είναι διαθέσιμη. Στα δεδομένα που θα έχουμε στη διάθεσή μας είναι οι φωτογραφίες, τα videos, οι ιστορίες, το προφίλ, οι πληροφορίες, τα σχόλια, τα μηνύματα και διάφορα άλλα. Να τονίσουμε πως η διαδικασία μέχρι οι πληροφορίες να είναι έτοιμες προς λήψη μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι μέρες.

instagram iphone

Ένας αντιπρόσωπος του Instagram επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του νέου εργαλείου στο TechCrunch σημειώνοντας πως η πρόσβαση από τις εφαρμογές για iOS και Android είναι ακόμα υπό κατασκευή και θα έρθει εν καιρώ. Προς το παρόν, όσοι θέλουν να κατεβάσουν το Instagram αρχείο τους, θα πρέπει να το κάνουν μέσα από κάποιον υπολογιστή.

Επίσης, οι ιστορίες που θα περιέχονται στο αρχείο είναι από το Δεκέμβρη του 2017.

iphone x instagram

Το εργαλείο είναι απόρροια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το απόρρητο των χρηστών και που θα εφαρμοστεί από τις 25 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Πώς να προσθέσετε μουσική σε ιστορίες του Instagram

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να κατεβάσουμε το αρχείο με τα δεδομένα μας από το Instagram;

Αρχικά ανοίγουμε ένα browser από κάποιο PC ή Mac και επισκεπτόμαστε τη διεύθυνση www.instagram.com. Αφού συνδεθούμε με τα στοιχεία μας στο λογαριασμό μας, μπαίνουμε στο προφίλ μας, πατώντας το ανθρωπάκι πάνω δεξιά.

instagram

Πατάμε στο γραναζάκι δίπλα από το “Επεξεργασία προφίλ”.

instagram επεξεργασία προφίλ

Επιλέγουμε “Απόρρητο και ασφάλεια”.

instagram απόρρητο και ασφάλεια

Στην προτελευταία επιλογή θα δούμε τη “Λήψη δεδομένων”. Πατάμε στο “Αίτημα λήψης”.

instagram δεδομένα

Εδώ δηλώνουμε ένα email στο οποίο το Instagram θα μας στείλει ένα σύνδεσμο. Αφού τον επιλέξουμε θα κατευθυνθούμε στο αρχείο που θα πρέπει να κατεβάσουμε. Το Instagram μας ενημερώνει πως η διαδικασία μπορεί αν διαρκέσει μέχρι και 48 ώρες.

λήψη δεδομένων instagram

Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία μπορείτε να ζητήσετε από το Instagram να σας παραχωρήσει το αρχείο δραστηριότητας σας σε αυτό. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα η πρόσβαση στο συγκεκριμένο εργαλείο να είναι εφικτή και μέσω των εφαρμογών για iOS και Android.

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παραπάνω διαδικασία είμαστε στη διάθεσή σας στα σχόλια.