Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3.1 και την ενημέρωση ασφαλείας 2018-001 για το macOS 10.13.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3.1 και την ενημέρωση ασφαλείας 2018-001 για το macOS 10.13.4
ired.gr

Η Apple πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε το iOS 11.3.1. Πρόκειται για τη δέκατη τρίτη επίσημη ενημέρωση του iOS 11. Το iOS 11.3.1 ήρθε σχεδόν ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iOS 11.3, μία ενημέρωση που εισήγαγε τα νέα εργαλεία διαχείρισης της μπαταρίας και απόδοσης της συσκευής, το Business Chat για τα Μηνύματα, τα νέα Animoji στο iPhone X καθώς και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Το iOS 11.3.1 είναι διαθέσιμο μέσα από τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού της συσκευής μας.

ios 11.3.1

Η νέα έκδοση του iOS εισάγει ορισμένες βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος και κάποιες επιδιορθώσεις σφαλμάτων που εντοπίστηκαν με την κυκλοφορία του iOS 11.3. Το βασικότερο ζήτημα που επιδιορθώθηκε αφορούσε τη μη απόκριση της αφής σε κάποιες συσκευές iPhone 8 που “φορούσαν” οθόνη τρίτων κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποιημένοι οι κάτοχοι του iPhone X πλην της Siri που ακόμα… χωλαίνει

Το πρόβλημα με τις οθόνες εντοπίστηκε σε κάποια iPhone 8 και iPhone 8 Plus μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 11.3. Μετά την ενημέρωση, κάποιοι χρήστες που είχαν αλλάξει την οθόνη των συσκευών τους σε μη εξουσιοδοτημένο Apple service, είδαν την αφή στην οθόνη της συσκευής τους να μην αποκρίνεται.

ios 11.3.1

Το πρόβλημα οφειλόταν σε ένα μικροτσίπ της οθόνης, το οποίο απενεργοποιούσε τη λειτουργία της αφής μετά την ενημέρωση. Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο για το αν πρόκειται για σαμποτάζ από την Apple προς τους τρίτους κατασκευαστές ανταλλακτικών ή απλώς για ένα bug του software. Οι ενδείξεις πάντως κάνουν λόγο για απλό bug. Μαζί με την επίλυση των όποιων προβλημάτων, εγκαταστάθηκαν και οι αντίστοιχες ενημερώσεις ασφαλείας.

Ενημέρωση ασφαλείας 2018-001 για το macOS 10.13.4

Η Apple χθες το απόγευμα κυκλοφόρησε μία νέα ενημέρωση ασφαλείας για το macOS με την ονομασία 2018-001, η οποία ουσιαστικά ήρθε σχεδόν ένα μήνα μετά από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης 10.13.4 για το macOS High Sierra.

mac os 10.13.4 ενημέρωση

Η νέα ενημέρωση ασφαλείας για το macOS μπορεί να εγκατασταθεί μέσα από το App Store του Mac από την καρτέλα “Ενημερώσεις” για όλα τα συμβατά μοντέλα Mac που τρέχουν ήδη το High Sierra.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της Apple, η ενημέρωση ασφαλείας 2018-001 προτείνεται για όλους τους χρήστες αφού βελτιώνει την ασφάλεια του macOS. Η ενημέρωση διορθώνει δύο κενά ασφαλείας που αφορούν το Crash Reporter και το LinkPresentation, τα οποία κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κακόβουλα για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα Mac. Κε, περιλαμβάνεται και μία ενημέρωση για το Safari με επιδιορθώσεις για ευπάθειες του WebKit.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα δωρεάν αντικατάστασης της μπαταρίας για κάποια MacBook Pro 13’’ χωρίς Touch Bar από την Apple

Περισσοτερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενημέρωση ασφαλείας για το macOS μπορείτε να βρείτε και στο ενημερωτικό έγγραφο υποστήριξης της Apple.