Οδηγός: Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην κάμερα του iPhone

Οδηγός: Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην κάμερα του iPhone
ired.gr

Είναι αρκετές οι φορές που ενδεχομένως να μη θυμόμαστε το ποιες είναι οι εφαρμογές οι οποίες έχουν πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο της συσκευής μας. Είτε έχετε ανησυχίες σχετικά με το απόρρητό σας είτε απλά σκέφτεστε να απαγορεύσετε την πρόσβαση σε κάμερα και μικρόφωνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ακολουθήστε τον παρόντα οδηγό.

ios πρόσβαση στην κάμερα

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μην επιτρέψετε στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο της συσκευής σας, είναι να τις διαγράψετε. Αλλά γιατί να μη χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές χωρίς να τους δίνετε πολλά δικαιώματα;

Διαβάστε επίσης: Quick Guide: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την Οθόνη Κλειδώματος σε iPhone και iPad ;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία;

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας.

ios ρυθμίσεις

Σύροντας προς τα κάτω θα βρούμε την ενότητα “Απόρρητο”.

ios ρυθμίσεις

Εδώ βλέπουμε την επιλογή “Μικρόφωνο”.

ios απόρρητο

Μας εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή μας και έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο. Σε όσες θέλουμε να διακόψουμε την πρόσβαση σε αυτό, κλείνουμε τον διακόπτη ώστε από πράσινος να γίνει λευκός.

ios είσοδος σε μικρόφωνο

Στην ίδια ενότητα του απορρήτου, υπάρχει και η επιλογή “Κάμερα”.

κάμερα ios

Όπως και πιο πάνω, εδώ βλέπουμε εξίσου τις εφαρμογές στις οποίες έχει δοθεί πρόσβαση στην κάμερα. Κλείνουμε τον διακόπτη σε αυτές που πλέον επιθυμούμε να μην ανοίγουν την κάμερα στο iPhone.

ios εφαρμογές κάμερα

Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα ή το μικρόφωνο σε μία από τις εφαρμογές που έχετε διακόψει την πρόσβαση, θα σας ζητηθεί να δώσετε την ανάλογη εξουσιοδότηση.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς βγάζουμε στιγμιότυπα οθόνης στο Mac;

Αυτή ήταν η διαδικασία με την οποία μπορούμε να ελέγξουμε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής μας και να διακόψουμε/ορίσουμε τα δικαιώματα της κάθε εφαρμογής. Για οποιαδήποτε απορία που μπορεί να προέκυψε, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.