Ικανοποιημένοι οι κάτοχοι του iPhone X πλην της Siri που ακόμα… χωλαίνει

Ικανοποιημένοι οι κάτοχοι του iPhone X πλην της Siri που ακόμα… χωλαίνει
ired.gr

Μία δημοσκόπηση που έγινε από την Creative Strategies τον περασμένο μήνα, έδειξε πως το iPhone X συγκεντρώνει το 97% της ικανοποίησης των κατόχων του, σύμφωνα με τον John Gruber.

Στα τελικά αποτελέσματα, το 85% των ερωτηθέντων απάντησε πως είναι “πολύ ικανοποιημένο” από το iPhone X, με τον αναλυτή της Creative Strategies, Ben Bajarin, να επισημαίνει πως είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχουν δει ποτέ στην εταιρεία σε δημοσκόπηση που αφορά την ικανοποίηση του κόσμου από ένα τεχνολογικό προϊόν.

Το 12% απάντησε πως είναι απλά ικανοποιημένο με το iPhone X, τη στιγμή που το 3% δεν ήταν ευχαριστημένο από την εμπειρία του με τη συσκευή για διάφορους λόγους.

δημοσκόπηση ικανοποίηση iPhone X

Φυσικά, όσο περισσότερες είναι οι απαντήσεις “πολύ ικανοποιημένος”, τόσο καλύτερο είναι πιθανότατα το προϊόν. Για παράδειγμα, η εταιρεία ερευνών Wristly, το 2015 έκανε μία δημοσκόπηση σχετικά με το πόσο είναι ικανοποιημένο το κοινό με το Apple Watch. Το ποσοστό ακούμπησε το 97%, αλλά το 66% των ερωτηθέντων δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Εγκαταστήστε τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.4 στο iPhone

Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε πως το iPhone X ικανοποίησε τους κατόχους του κατά 99%, επικαλούμενος τα αποτελέσματα μίας μελέτης της 451 Research. Η Creative Strategies από την πλευρά της ισχυρίζεται πως τα δικά της νούμερα είναι πιο ακριβή και ισορροπημένα, αφού προέρχονται από μία μεγαλύτερη βάση ερωτηθέντων, αφήνοντας φυσικά ελάχιστο χώρο για τις όποιες μικρο-μεταβολές.

iPhone X  siri

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Creative Strategies ερωτήθηκαν 1.746 άτομα. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών, αγόρασαν το iPhone X αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

Τα χαρακτηριστικά και η Siri

Στη βαθμολογία των ξεχωριστών χαρακτηριστικών του το iPhone X τα πήγε πολύ καλά αφού φαίνεται να έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένους τους κατόχους του. Το Face ID και η ζωή της μπαταρία κυμάνθηκαν στο 90%. Η μοναδική κακή επίδοση αφορά τη Siri, η οποία πέτυχε μόνο 20% σαν σκορ ικανοποίησης των χρηστών, αφήνοντας ουσιαστικά 4 στους 5 ανικανοποίητους.

Η Siri, όπως συζητιέται ευρέως στα τεχνολογικά πηγαδάκια, φαίνεται πως δεν ακολουθεί τον ανταγωνισμό, με την Apple να μη μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό για να το αλλάξει αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν.

iphone x

Το “The Information” πρόσφατα ανέφερε πως η Siri έχει γίνει ένα πολύ βασικό πρόβλημα για την Apple. Η αναφορά δηλώνει πως η Siri παραμένει ελλιπής σε σχέση με την Alexa της Amazon και το Google Assistant της ομώνυμης εταιρείας, συμπληρώνοντας πως είναι και ο βασικός παράγοντας για τις κακές πωλήσεις του HomePod.

Η απάντηση της Apple

Η Apple έσπευσε να απαντήσει στα παραπάνω με μία δήλωση για τη Siri, λέγοντας πως πρόκειται για τον πιο διάσημο φωνητικό βοηθό παγκοσμίως με εκπληκτικά πλεονεκτήματα.

siri

“Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην απόδοση της Siri, στην επέκτασή της και στην αξιοπιστία της, εφαρμόζοντας τις πιο πρόσφατες τεχνικές εκμάθησης για μηχανές με σκοπό να δημιουργήσουμε μία πιο φυσική φωνή, γράφει στην ανακοίνωσή της η Apple. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εκμάθηση των μηχανών και στην τεχνητή νοημοσύνη, με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα των απαντήσεων που δίνει η Siri καθώς και το εύρος των ερωτήσεων που μπορεί να απαντήσει.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Σταματήστε το αυτόματο άνοιγμα των εφαρμογών και επιταχύνετε το Mac σας

Φυσικά, η Apple προσπαθεί να τα μαζέψει. Η Siri όντως βρίσκεται πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά η Apple είδαμε το τελευταίο διάστημα να κάνει ορισμένα βήματα με προσλήψεις μηχανικών κλ.π., ώστε να προβεί σε βελτιώσεις του διάσημου φωνητικού της βοηθού. Ας ελπίσουμε πως στο άμεσο μέλλον, θα έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα.