Εντοπίστηκαν σαφείς ενδείξεις πως το iOS 12 θα υποστηρίζει και το iPhone 5s

Εντοπίστηκαν σαφείς ενδείξεις πως το iOS 12 θα υποστηρίζει και το iPhone 5s
ired.gr

Το MacGeneration εντόπισε συζητήσεις στο WebKit mailing list που αφορούν το επερχόμενο iOS 12. Πιο συγκεκριμένα, κάποιος που συμμετέχει στις συζητήσεις συμπεριέλαβε ένα αρχείο καταγραφής που αφορούσε μία δοκιμαστική έκδοση του WebKit, η οποία έτρεχε σε έναν προσομοιωτή iPhone 5s.

Αυτό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό στοιχείο που υποδεικνύει πως το iPhone 5s θα “πάρει” το iOS 12, κάτι που όλοι σχεδόν έχουν αποκλείσει, δεδομένου του ορίου αναβαθμίσεων που έχει θέσει η Apple για τις συσκευές της.

iphone 5s

Για παράδειγμα, η Apple υποστήριξε τα iPhone 4s και iPhone 5 για πέντε χρόνια, διακόπτοντας ωστόσο τις όποιες αναβαθμίσεις με το iOS 9 και και iOS 10 αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δημιουργία μοτίβου δόνησης στο iPhone και προσθήκη του στις επαφές μας

Επομένως, η υποστήριξη του iPhone 5s με το iOS 12 δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη αποκάλυψη, αν και δεν έχουμε σαφείς εγγυήσεις για την παραπάνω είδηση. Η Apple άλλωστε έχει ακολουθήσει πολύ πιο ακανόνιστα σχέδια σχετικά με την υποστήριξη της γραμμής του iPad.

ios 12 iphone 5s

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ακόμα και αν η συσκευή αναβαθμιστεί στο iOS 12, δε θα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του. Οι νέες λειτουργίες θα προσαρμοστούν πάνω στο hardware της συσκευής και πάνω σε αυτά που η ίδια μπορεί να αντέξει, οπότε πιθανότατα η Apple να μην  παραχωρήσει κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά στο 5s. Αν η φήμη που αφορά την προσήλωση της Apple στη σταθερότητα του iOS καθώς και τη μετάθεση νέων λειτουργιών για το 2019 αληθεύει, τότε είναι πολύ πιθανό το iOS 12 να μην πέσει και τόσο “βαρύ” στο iPhone 5s.

Μερικές επιφυλάξεις θα πρέπει να διατηρήσουμε και για το γεγονός πως είναι πολλές οι συσκευές με ανάλυση 1136x640 που τρέχουν το iOS 12. Οπότε ναι μεν μπορεί να “αναγνωρίζουμε” ένα iPhone 5s αλλά μπορεί να πρόκειται και για ένα iPhone SE.

ios 12 iphone 5s

Η open-source φύση του WebKit, έχει δει στο παρελθόν μικρότερης κλίμακας χαρακτηριστικά του iOS που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Αυτό συμβαίνει διότι οι μηχανικοί του WebKit καταθέτουν τον κώδικα και τον δοκιμάζουν χωρίς να τον έχουν απογυμνώσει από όλα τα bits τα οποία δεν είναι ακόμα δημόσια.

iphone 5s

Δύο σκέψεις

Ξεκάθαρα, το iPhone 5s είναι μία συσκευή που έγραφε και συνεχίζει να γράφει ιστορία για την Apple. Είναι μία εξαιρετική συσκευή. Επίσης, αν τελικά μιλάμε για το iPhone 5s και όχι για το SE, θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία η Apple θα σπάσει το φράγμα των 5 ετών αναβαθμίσεων. Αυτό μπορεί να είναι είτε θετικό είτε αρνητικό.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το “Στιγμιότυπο οθόνης”

Αν υποθέσουμε πως όσο περνάνε τα χρόνια, το λογισμικό για μία συσκευή βαραίνει, τότε το iOS 12 δε θα είναι μία τόσο καλή ιδέα για το iPhone 5s. Από την άλλη, φαίνεται πως η Apple έχει σκοπό να μη δώσει βάση στα “καλούδια” αλλά στη σταθερότητα του λειτουργικού. Αυτό μπορεί να την οδήγησε και στην απόφαση, μετά και τις ανάλογες δοκιμές, να “δώσει” το iOS 12 και στο 5s.