Η Daisy είναι το νέο ρομπότ αποσυναρμολόγησης που παρουσίασε η Apple

Η Daisy είναι το νέο ρομπότ αποσυναρμολόγησης που παρουσίασε η Apple
ired.gr

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Apple εισήγαγε το ρομπότ αποσυναρμολόγησης των iPhone με την ονομασία Liam. Τώρα είναι η ώρα να γνωρίσουμε το νέο δημιούργημα της εταιρείας που ακούει στο όνομα “Daisy”. Η Daisy είναι πιο αποτελεσματική στο να ανακτά ακόμα πιο πολλά πολύτιμα υλικά του iPhone, για ανακύκλωση φυσικά. Η ταχύτητά της είναι τέτοια που μέσα σε μία ώρα μπορεί να αποσυναρμολογήσει και να κάνει διαλογή σε 200 συσκευές iPhone.

iphone μέρη

Η εισαγωγή της Daisy συνοδεύεται από τις Earth Day δωρεές της Apple του προγράμματος GiveBack στον οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Conservation International. Το GiveBack πρόγραμμα της Apple επιτρέπει στους πελάτες της εταιρείας να επιστρέψουν τις παλιές συσκευές τους στα Apple Stores για ανακύκλωση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ανταλλαγής με μία νεότερη συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Εγκαταστήστε τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.4 στο iPhone

Η Apple αναφέρει πως η Daisy στηρίζεται πάνω στην τεχνολογία του προηγούμενου ρομπότ Liam και έχει τη δυνατότητα να “διαλύσει” εννιά διαφορετικά μοντέλα iPhone:

“Το καινούργιο ρομπότ αποσυναρμολόγησης της Apple, η Daisy, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανάκτηση ακόμα περισσότερων πολύτιμων υλικών του iPhone. Δημιουργούμενη στα χρόνια του R&D, η Daisy φέρει επαναστατική τεχνολογία που βασίζεται σε αυτή του Liam που αποτέλεσε το πρώτο ρομπότ αποσυναρμολόγησης της Apple το 2016.

Η Daisy δημιουργήθηκε από κάποια εξαρτήματα από το Liam και έχει τη δυνατότητα να αποσυναρμολογεί 9 διαφορετικές εκδόσεις iPhone, αποθηκεύοντας τα υψηλής ποιότητα μέρη για ανακύκλωση. Η Daisy μπορεί να αποσυναρμολογήσει μέχρι και 200 iPhones εντός μίας ώρας, αφαιρώντας και αποθηκεύοντας τα μέρη τους, δίνοντας στην Apple τη δυνατότητα να ανακτά τα υλικά που παραδοσιακοί ανακυκλωτές δεν μπορούσαν.”

iphone εσωτερικο

Το 512Tech μας δίνει ακόμα περισσότερα στοιχεία για την Daisy:

“Η Daisy, το αποκορύφωμα της πενταετούς έρευνας της Apple, είναι ο απόγονος του Liam, που εισήχθη τον Μάρτιο του 2016. Ο Liam, ήταν τρεις φορές πιο μεγάλος, και πιο μακρύς.”

iphone ρομπότ daisy

Το πλάνο της εταιρείας είναι να φέρει τη Daisy online σε 10 περιοχές μέσα στον επόμενο χρόνο, ειδικά σε αυτές που το iPhone έχει μεγάλη κινητικότητα.

Διαβάστε επίσης: Τα smartphones προδίδουν τους ψεύτες

Κλείνοντας

Η Apple κάνει σαφείς κινήσεις και βήματα προς την κατεύθυνση που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Η Daisy αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα που θα πρέπει και άλλες εταιρείες να μιμηθούν, ώστε να καταφέρουν να κάνουν τις συσκευές τους ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Θεωρούμε πως η εξέλιξη της ρομποτικής θα οδηγήσει σε ακόμα πιο εκθαμβωτικά αποτελέσματα στο μέλλον, αφού σε πολλούς τομείς έχει εισχωρήσει και έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα.