iPhone στις 6.1 ίντσες στα $550 με έκδοση Dual Sim πιθανότατα τον Σεπτέμβριο

iPhone στις 6.1 ίντσες στα $550 με έκδοση Dual Sim πιθανότατα τον Σεπτέμβριο
ired.gr

Το επερχόμενο iPhone με την οθόνη LCD των 6.1 ιντσών, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η μία θα είναι η Single-SIM και η άλλη θα είναι η Dual-SIM, σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης αναλυτή της KGI Securities Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo θεωρεί πως το iPhone των 6.1 ιντσών με τη Dual-SIM, θα μπορούσε να τιμολογηθεί στα $650-$750, τη στιγμή που το Single-SIM θα είναι πιο φθηνό, προσεγγίζοντας την τιμή των $550-$650. Οι υποψήφιες τιμές για τα OLED μοντέλα που θα δούμε το Σεπτέμβριο δεν αναφέρονται στη σημερινή αναφορά, αλλά είναι σίγουρο πως θα είναι πολύ πιο υψηλές.

iphone 2018

“Το iPhone των 6.1 ιντσών μπορεί να υποστηρίζει δύο κάρτες SIM. Αν το iPhone στις 6.1 ίντσες έρθει σε δύο εκδόσεις, πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα δύο βασικά οφέλη: (1) περισσότερες τιμές θα δημιουργηθούν, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των αποστολών για την Single-SIM έκδοση. Για παράδειγμα, αν η Dual-SIM έκδοση κοστίζει $650-$750, η Single-SIM μπορεί να κοστίζει $550-$650 και (2) η Dual-SIM έκδοση θα βοηθήσει να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς στην Κινεζική αλλά και γενικότερα στις εμπορικές αγορές.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς βγάζουμε στιγμιότυπα οθόνης στο Mac;

iphone x iphone x plus

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kuo αναφέρεται σε iPhone με Dual-Sim. Σε προηγούμενες αναφορές του έχει σημειώσει πως τουλάχιστον ένα από τα τρία μοντέλα iPhone για το 2018, θα φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό. Σε αυτή την αναφορά μάλιστα ο Kuo ξεκαθαρίζει την άποψή του λέγοντας πως οι συσκευές των 6.1 και 6.5 ιντσών θα υποστηρίζουν δύο κάρτες SIM ενώ ο διάδοχος του iPhone X στις 5.8 ίντσες θα μπορεί να φέρει μία μόνο κάρτα SIM.

iphone x

Ως προς τα LTE chips, ο Kuo έχει αναφέρει στο παρελθόν πως η Apple θα χρησιμοποιήσει τα XMM 7560 της Intel και Snapdragon X20 της Qualcomm. Με αυτά τα chips θα επιτευχθούν μεγαλύτερες LTE ταχύτητες με τις δύο κάρτες SIM να μπορούν να υποστηρίξουν LTE+LTE συνδέσεις. Η δυνατότητα δύο καρτών SIM θα διευκολύνει την εναλλαγή των παρόχων γι’ αυτούς που ταξιδεύουν, με τον Kuo να τονίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι πολύ διάσημο στην Κίνα.

Ο Kuo πιστεύει πως το iPhone των 6.1 ιντσών θα μπει σε μαζική παραγωγή τρις με πέντε εβδομάδες μετά τα OLED μοντέλα, εξαιτίας της απόφασης της τελευταίας στιγμής από την Apple να εισάγει ένα μοντέλο Dual-SIM. Η εφοδιαστική αλυσίδα της Apple θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη από το 4Q του 2018 μέχρι και το 2Q του 2019, λέει ο Kuo, με τη χαμηλή τιμή του LCD iPhone και τη δυνατότητα Dual-SIM να εκτοξεύουν τις πωλήσεις.

iphone x

Τα iPhones των 6.1 και των 6.5 ιντσών, αναμένεται να είναι οι πιο διάσημες συσκευές της επόμενης χρονιάς, με το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το iPhone των 5.8 ιντσών να είναι αρκετά μειωμένο λόγω της μικρότερης οθόνης, εκτιμάει ο Kuo.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone X κατέλαβε το 35% των συνολικών κερδών των smartphone για το Q4 του 2017

Το LCD μοντέλο αναμένεται να καταλάβει το 65 με 75% των συνολικών πωλήσεων iPhone για την επόμενη χρονιά.