Το iPhone X κατέλαβε το 35% των συνολικών κερδών των smartphone για το Q4 του 2017

Το iPhone X κατέλαβε το 35% των συνολικών κερδών των smartphone για το Q4 του 2017
ired.gr

Το iPhone X υπολογίζεται πως είναι υπεύθυνο για το 35% των κερδών παγκοσμίως στον τομέα των τηλεφώνων για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με μία αναφορά της Counterpoint Research.

Η συσκευή κατάφερε να δημιουργήσει πενταπλάσια κέρδη σε σύγκριση με πάνω από 600 OEM συσκευές Android και τα κέρδη τους συνδυαστικά κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παρά το γεγονός πως ήταν διαθέσιμη για αγορά μόνο κατά τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου. Τα αποτελέσματα δημιουργούν ιδιαίτερη εντύπωση δεδομένων των αναφορών που έκαναν λόγο για χαμηλότερο αριθμό πωλήσεων, σε σχέση με αυτόν που είχε αρχικά υπολογιστεί.

iphone x κέρδη τέταρτο τρίμηνο 2017

Άλλα iPhones της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 και iPhone 7 Plus, κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι των παγκοσμίων κερδών, με τα iPhones να καταλαμβάνουν τις 8 από τις 10 θέσεις μέσα στη συνολική κατάταξη.  Η Apple ήταν η πιο κερδοφόρος εταιρεία, αφού κατάφερε να καταλάβει το 86% των συνολικών κερδών των τηλεφώνων παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δημιουργία μοτίβου δόνησης στο iPhone και προσθήκη του στις επαφές μας

Με τα συνολικά κέρδη παγκοσμίως να σημειώνουν 1% πτώση σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περιόδου για το 2016, η Apple όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά σημειώνει και αύξηση κατά 1% χρόνο με το χρόνο.

iphone x πίσω όψη

“Τα παγκόσμια κέρδη μειώθηκαν κατά 1% χρόνο με το χρόνο, αλλά η Apple σημειώνει αύξηση, παρόλο που το iPhone X ήταν διαθέσιμο μόνο για δύο μήνες μέσα στο 2017. Το iPhone X μόνο του κατάφερε να συγκεντρώσει το 21% των τελικών εσόδων της βιομηχανίας και το το 35% των συνολικών κερδών της βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ το μερίδιό του θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ μέχρι να κλείσει ο κύκλος της ζωής του. Επί πρόσθετα, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όλων των iPhone αποδεικνύεται από το γεγονός πως μέσα στη λίστα, η Apple έχει οκτώ δικά της μοντέλα από τα δέκα συνολικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κάποια που κυκλοφόρησαν ήδη πριν τρία χρόνια. Αυτά το μοντέλα κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα κέρδη από αντίστοιχες συσκευές του ανταγωνισμού άλλων κατασκευαστών.”

apple εναντίον Android

Η Apple δε διαχωρίζει τις πωλήσεις των συσκευών iPhone ανά μοντέλο, οπότε είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα νούμερα που δίνει η Counterpoint Research. Η Apple ωστόσο, κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, πουλώντας συνολικά 46.7 εκατομμύρια συσκευές iPhone.

Διαβάστε επίσης: Ο Firefox για το iOS ενημερώθηκε και φέρνει πολλές αλλαγές

Αντίστοιχες αναφορές του παρελθόντος εκτιμούν και επιβεβαιώνουν πως τα iPhones της Apple καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στον τομέα των κερδών της βιομηχανίας των smartphones, συγκεντρώνοντας πολλά περισσότερα κέρδη από τους κοντινότερους ανταγωνιστές που είναι η Samsung και η Huawei. Άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια η Apple είναι η πιο κερδοφόρος εταιρεία στην κατηγορία των smartphones.