Η Apple σχεδιάζει τη θήκη φόρτισης των AirPods με ενσωματωμένο ηχείο Bluetooth

Η Apple σχεδιάζει τη θήκη φόρτισης των AirPods με ενσωματωμένο ηχείο Bluetooth
ired.gr

Η θήκη για τα ασύρματα ακουστικά της Apple, τα AirPods, είναι χρήσιμη όταν θέλουμε να τα φορτίσουμε. Τις υπόλοιπες στιγμές απλά φιλοξενεί τα ακουστικά και γενικότερα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη λειτουργικότητα. Πώς θα σας φαινόταν αν η θήκη φόρτισης των AirPods ενσωμάτωνε ένα ηχείο;

iphone airpods

Αυτή είναι η ουσία πίσω από μία νέα πατέντα της Apple. Το αν θα υλοποιηθεί τελικά, είναι κάτι που μπορεί ο καθένας μας να μαντέψει.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση για το iOS 11.4

Η περιγραφή κατατέθηκε στο U.S. Patent and Trademark Office.

“Μία θήκη για μία ασύρματη συσκευή ακρόασης ήχου (όπως είναι τα AiPods) είναι σχεδιασμένη για να φιλοξενεί ένα ζεύγος ασύρματων ακουστικών και να τα φορτίζει όταν βρίσκονται μέσα σε αυτή. Η θήκη ρυθμίζεται στο να λαμβάνει τα σήματα από τα ακουστικά και να τα αναμεταδίδει σε μία μη ασύρματη συσκευή που θα είναι συνδεδεμένη στη θήκη."

πατέντα θήκη airpods

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι εταιρείες φτιάχνουν πατέντες με ιδέες, που πολλές φορές δε γίνονται πραγματικότητα. Παραμένουν δηλαδή ως ένα υποθετικό μη δυνατό (δεδομένης της στιγμής) σενάριο. Το γεγονός όμως του να έχουμε μία θήκη για τα AirPods που θα τα φιλοξενεί, θα τα φορτίζει αλλά και θα λειτουργεί και σαν ασύρματο ηχείο, είναι μία εξαιρετική ιδέα. Ειδικά, αν επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να ακούνε μουσική, όσο τα AirPods φορτίζουν .

Μεγαλύτερος ρόλος για τη θήκη φόρτισης των AirPods

Η Apple συνεχίζει να σκέφτεται την προσθήκη περισσότερων λειτουργιών στη θήκη των ακουστικών της πέρα από την απλή φόρτιση. Ουσιαστική η πατέντα θέλει τα AirPods να συνδέονται με Bluetooth με τη θήκη (πέρα από το iPhone), οπότε η μουσική να μπορεί να αναπαράγεται από αυτή. Η θήκη θα λαμβάνει τη μουσική ασύρματα.

airpods ακουστικά

Η πατέντα συνεχίζει την περιγραφή της λέγοντας πως:

“Η θήκη μπορεί να φέρει το δικό της ασύρματο chip-ραδιοπομπό που θα μπορεί ασύρματα να επικοινωνεί με τα ακουστικά όταν αυτά δεν είναι στη θήκη. Επίσης, στη θήκη μπορεί να υπάρχει μία θύρα εισόδου που θα λαμβάνει ένα σήμα ήχου από μία μη ασύρματη πηγή και θα το μετατρέπει σε ασύρματο σήμα, στέλνοντάς το στα ακουστικά.”

airpods iphone

Αυτό θα είναι κάτι αρκετά πρακτικό επειδή τα AirPods μπορούν να συνδεθούν με πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα αφού συνδέονται σε κάθε συσκευή που έχει το ίδιο Apple ID.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Πρέπει η Apple να το κάνει λιγότερο εθιστικό;

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς των AirPods το 2016, η Apple έχει σκοπό να τα ανανεώσει. Η αλλαγή αυτή θα γίνει σύντομα, με νέα χαρακτηριστικά να κάνουν την εμφάνισή τους όπως η υποστήριξη για το “Hey Siri”. Ενδεχομένως μέσα στις αλλαγές να περιλαμβάνονται νέες λειτουργίες και για την θήκη.