Ενδεχομένως η Apple να εισάγει ένα φθηνότερο HomePod εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων

Ενδεχομένως η Apple να εισάγει ένα φθηνότερο HomePod εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων
ired.gr

Οι αποστολές του HomePod απέχουν πολύ από τις αναμενόμενες, σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI Securities Ming-Chi Kuo.

“Αυτό που κατανοούμε είναι πως η αγορά αναμένει αποστολές HomePod της τάξεως των 5-10 εκατομμυρίων μονάδων μέσα στο 2018, κάτι που αντιτίθεται στις προβλέψεις μας που κάνουν λόγο για 2-2.5 εκατομμύρια μονάδες”, γράφει ο Kuo, σε μία έρευνα που έκανε το MacRumors.

homepod ηχείο

Ο Kuo πιστεύει πως η βασική απώλεια στις αποστολές του HomePod θα μπορούσαν να αποδοθεί στο σχεδιασμό του ηχείου και στην τιμή, μαζί φυσικά με άλλους παράγοντες.

Διαβάστε επίσης: Η Apple μείωσε δραματικά τις παραγγελίες για το HomePod λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων

Για την αρχική τιμή των $349, ο Kuo αναφέρει πως είναι αρκετά χρήματα και πως θα μπορούσε η τιμή για τον εξαιρετικό αυτό ήχο να υπονομεύσει τη ζήτηση. Προσθέτει πως η Siri προσφέρει ανεπαρκή εμπειρία χρήσης σε σχέση με τους ανταγωνιστές που είναι κυρίως το Amazon Echo με την Alexa και το Google Home με το Google Assistant.

homepod siri

Ο Kuo ανέφερε πως οι ανεπαρκείς πωλήσεις του HomePod προκαλούν βασικές ανησυχίες στο τμήμα της Apple που αναπτύσσει την τεχνητή νοημοσύνη.

“Έχουν περάσει πλέον έξι χρόνια από τότε που η Apple εισήγαγε τη Siri στην αγορά, που τότε ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η μαζική διασημότητα του iOS και του macOS συνέβαλλε επίσης στην προώθηση της λειτουργίας της φωνητικής βοηθού. Ωστόσο, σημειώνουμε πως για τους περισσότερους χρήστες στον πλανήτη, η Siri δεν είναι μία απαραίτητη λειτουργία και η Apple δεν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην αγορά των φωνητικών βοηθών τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, το HomePod δεν υποστηρίζει άλλες γλώσσες (μόνο Αγγλικά), κάτι που δηλώνει πως η Apple αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ανάπτυξη της φωνητικής βοηθού για να καλύψει τον υπόλοιπο πλανήτη. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα οι αποστολές του HomePod να μειωθούν.”

homepod ηχείο

Ο συχνά ακριβής στις προβλέψεις του αναλυτής, είπε πως η Apple συζητάει μία πιο φθηνή έκδοση του HomePod που θα βοηθήσει στις βραχυπρόθεσμες αποστολές. Ωστόσο, ακόμα και αν το προϊόν υλοποιηθεί, προβλέπει πως θα δώσει μία βραχυπρόθεσμη ώθηση στις πωλήσεις του ηχείου.

Ο Kuo θεωρεί πως η Apple χρειάζεται να βελτιώσει τη Siri, να υποστηρίξει περισσότερες γλώσσες και να κάνει άλλες βελτιώσεις στο HomePod ώστε να μείνει εντός του ανταγωνισμού απέναντι σε Amazon και Google, στον τομέα των έξυπνων ηχείων. Η πολύ καλή ποιότητα ήχου δεν είναι αρκετή για να πείσει τους καταναλωτές να δώσουν $349 για ένα ηχείο.

homepod ηχείο

Ο Kuo δεν είναι ο μόνος που μίλησε για χαμηλές πωλήσεις του HomePod αφού έχουν προηγηθεί τα Bloomberg και China Times μέσα στην εβδομάδα. Επίσης οι φήμες για ένα πιο φθηνό HomePod στα $150-200 είναι επίσης αρκετές.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να δούμε αν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία μας στο πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook;

Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα το HomePod τον Φεβρουάριο για Η.Π.Α., Η. Βασίλειο και Αυστραλία, ενώ επιβεβαιώθηκε πως θα είναι διαθέσιμο σε Γαλλία και Γερμανία μέσα στην άνοιξη. Στη χώρα μας μπορεί κανείς να το βρει στην ανεξάρτητη αγορά. Χαρακτηριστικά όπως το AirPlay 2 με υποστήριξη stereo ήχου και multi-room ήχου θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με την Apple.