Το νέο iPhone X του 2018 θα είναι πολύ πιο ακριβό από τον προκάτοχό του

Το νέο iPhone X του 2018 θα είναι πολύ πιο ακριβό από τον προκάτοχό του
ired.gr

Με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν πως το iPhone X δεν πούλησε όπως η Apple αλλά και οι εφοδιαστές της περίμεναν, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως τα $999+ είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό για ένα iPhone και εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχουν. Μία πολύ διάσημη σκεπτική είναι πως η τεχνολογία που εμπερικλείεται στο iPhone X θα, όπως όλα άλλωστε, “χάσει” σε τιμή μετά την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα έκανε την Apple να χρησιμοποιήσει τις “αποταμιεύσεις” της για να προσφέρει μία πιο καλή τιμή για τη φετινή χρονιά.

Αλλά τουλάχιστον μία τράπεζα πιστεύει πως το σενάριο δεν είναι αυτό και πως το φετινό iPhone X θα είναι ακόμα πιο ακριβό.

Το Business Insider αναφέρει πως οι αναλυτές της UBS Steven Milunovich και Benjamin Wilson έκαναν την παραπάνω πρόβλεψη.

iphone x

“Η Apple πρόκειται να αυξήσει την τιμή της νέας ναυαρχίδας iPhone X στα $1.100, σύμφωνα με την ανάλυση των μέσων τιμών πώλησης (ASP).”

Διαβάστε επίσης: Ο Firefox για το iOS ενημερώθηκε και φέρνει πολλές αλλαγές

Ουσιαστικά αυτό προκύπτει από τη γενικότερη μέση τιμή πώλησης των συσκευών.

Η έρευνα σημειώνει πως η Apple ακολουθεί μία στρατηγική που βασίζεται σε τρία σημεία:

  • Η αλληλουχία των κορυφαίων χαρακτηριστικών είναι αυτά που καθορίζουν την τιμή (μέγεθος οθόνης, κάμερα κ.λπ.)
  • Η μετακίνηση των premium πελατών πάνω από τις καθορισμένες τιμές σε λίγο υψηλότερες
  • Η δημιουργία ζωνών υψηλότερων τιμών βασίζεται στα νέα χαρακτηριστικά τη στιγμή που οι παλαιότερες συσκευές στοχεύουν τη μέση κατηγορία

iphone x plus

Δεδομένου ότι η Apple καταφέρνει να αυξάνει με εξαιρετικό τρόπο τη μέση τιμή πώλησης τη στιγμή που οι πωλήσεις μειώνονται κατά 1%, έχει ως αποτέλεσμα το καθαρό κέρδος. Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να φέρεις επιχειρήματα κατά μίας τόσο επιτυχημένης στρατηγικής. Άλλωστε δουλεύει.

Γι’ αυτούς που πιστεύουν πως οι τιμές των iPhone είναι πλέον εκτός ελέγχου, η UBS προβλέπει πως η Apple θα εξασφαλίσει τη ροή νέων πελατών μειώνοντας τις τιμές για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους.

“Την ίδια στιγμή που το νέο iPhone X θα είναι πολύ πιο ακριβό, η τιμή για το entry-level iPhone SE θα κινηθεί στα $300.”

iphone x

Ο ισχυρισμός της UBS μοιάζει κατά πολύ με αυτόν της KGI σχετικά με τις τιμές των iPhone του 2018:

  • 6.5 OLED μοντέλο: κάπου στα $1.100
  • 5.8 OLED μοντέλο: στη σημερινή τιμή του iPhone X
  • 6.1 LCD μοντέλο: θα κυμανθεί μεταξύ $700-800

Το iPhone SE έχει τιμή έναρξης τα $349, οπότε αν πέσει στα $300 θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους χρήστες από το Android οικοσύστημα. Η Apple γνωρίζει την αξία του να φέρνει νέους χρήστες μέσα στο οικοσύστημά της τη στιγμή που κρατάει ψηλότερα τις τιμές των premium μοντέλων.

Διαβάστε επίσης: Πώς κάνουμε report στην Apple τα phising και τα ύποπτα μηνύματα - emails;

Ποια είναι η δικιά σας άποψη; Θα μπορούσε η Apple να τιμολογήσει τη νέα της ναυαρχίδα στα $1.100; Περιμένουμε τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια.