Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών αποκάλυψε το χρυσό iPhone X που θα κυκλοφορούσε η Apple

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών αποκάλυψε το χρυσό iPhone X που θα κυκλοφορούσε η Apple
ired.gr

Η Apple φαίνεται πως είχε σχεδιάσει ένα χρυσό iPhone X, σύμφωνα με τα έγγραφα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Η.Π.Α.

Όταν μία νέα συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει, οι κατασκευάστριες εταιρείες του εκάστοτε smartphone, πρέπει να παραδώσουν όλα τα στοιχεία της συσκευής στην επιτροπή, κάτι που έκανε και η Apple με το iPhone X τον Σεπτέμβριο του 2017. Στο έγγραφο, η Apple φαίνεται να χρησιμοποίησε ένα iPhone X σε χρυσή απόχρωση που τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έφτασε ποτέ στην αγορά.

iPhone X χρυσό

Το έγγραφο, που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες του χρυσού iPhone X από πολλαπλές γωνίες ώστε να φανούν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της συσκευής αλλά και οι διαστάσεις της. Η χρυσή απόχρωση του iPhone X, μοιάζει να είναι ίδια με αυτή του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus.

Διαβάστε επίσης: Με εικονικές ενημερώσεις ασφαλείας εξαπατούν τους χρήστες πολλοί κατασκευαστές Android smartphone

Άλλα έγγραφα δηλώνουν πως η Apple είχε σκοπό να κυκλοφορήσει το iPhone X σε τρις αποχρώσεις: χρυσό, ασημί και διαστημικό γκρι. Δεδομένων όμως των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την εφοδιαστική αλυσίδα, το χρυσό χρώμα “απορρίφθηκε”.

Πριν την κυκλοφορία του iPhone X, οι περισσότερες φήμες ανέφεραν πως η επετειακή συσκευή θα έρθει σε τρία χρώματα. Ο αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo, για παράδειγμα, είπε πως η Apple αντιμετώπιζε προβλήματα στην κατασκευή του χρυσού iPhone X αναφέροντας μάλιστα πως το χρυσό φινίρισμα δεν θα ερχόταν τον Σεπτέμβριο, αλλά λίγο αργότερα, ώστε η Apple να έχει λίγο παραπάνω χρόνο για να το “δουλέψει” και να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα.

iPhone X χρυσό

Είναι πιθανό το ανοξείδωτο ατσάλι του περιβλήματος μίας χρυσής συσκευής να δημιουργούσε διάφορα προβλήματα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 8 σε χρυσό χρώμα, δεδομένου ότι η συσκευή έχει περίβλημα από αλουμίνιο. Οποιοσδήποτε και αν ήταν ο λόγος, σημασία έχει πως η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X μόνο σε ασημί και διαστημικό γκρι χρώμα.

Δεν είναι ξεκάθαρο το αν η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα iPhone X σε χρυσό φινίρισμα, αλλά πρόσφατες φήμες έχουν επισημάνει πως η Apple σκοπεύει να εισάγει ένα νέο χρώμα με σκοπό να τονώσει τις πωλήσεις της επετειακής της συσκευής. Αν αυτό τελικά είναι το πλάνο, ενδεχομένως να δούμε τη νέα απόχρωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Προγραμματιστών του Ιουνίου (WWDC).

iphone X χρυσό

Είναι αρκετά λογικό να εισάγει η Apple τη νέα απόχρωση παράλληλα με τα νέα ανοιξιάτικα λουράκια για το Apple Watch ή παράλληλα με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα (PRODUCT)RED iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Με αυτό το σκεπτικό, είναι επίσης πιθανό η Apple να καθυστέρησε την κυκλοφορία του χρυσού iPhone X.

Διαβάστε επίσης: Το Instagram θα μας επιτρέπει να κατεβάζουμε τα δεδομένα μας ακολουθώντας την τακτική του Facebook

Θεωρώντας πως τα κατασκευαστικά ζητήματα έχουν πλέον αντιμετωπιστεί από την Apple μετά από τόσο καιρό, θα μπορούσαμε να δούμε τα iPhone του 2018 να έρχονται στα παραδοσιακά χρώματα που είναι το χρυσό, το ασημί και το διαστημικό γκρι, ακόμα και αν η Apple κυκλοφορήσει ή όχι το iPhone X σε χρυσό χρώμα πριν τον ερχομό των νέων συσκευών του Σεπτεμβρίου.