Ο Firefox για το iOS ενημερώθηκε και φέρνει πολλές αλλαγές

Ο Firefox για το iOS ενημερώθηκε και φέρνει πολλές αλλαγές
ired.gr

Η Mozilla έχει ενημερώσει την εφαρμογή του Firefox για το iOS έχοντας προσθέσει τέσσερα νέα χαρακτηριστικά. Οι εκδόσεις για iPhone και iPad μιμούνται τη λειτουργία του Safari η οποία αποκλείει τους ιστοτόπους που έχουν ως προεπιλογή την παρακολούθηση (tracking) του χρήστη. Μέχρι πρότινος, αποτελούσε μία επιλογή την οποία μπορούσε ο χρήστης να την ενεργοποιήσει χειροκίνητα.

tracking protection ios firefox

Η Mozilla έκανε την εξής ανακοίνωση:

“Σήμερα κυκλοφορήσαμε τη λειτουργία Tracking Protection ως προεπιλογή στον Firefox για τους χρήστες iPhone και iPad. Είναι σχεδόν έξι μήνες από τότε που ενσωματώσαμε τη λειτουργία Tracking Protection ως προαιρετική για την απλή περιήγηση. Με το Tracking Protection ως προεπιλογή στην κανονική αλλά και στην ανώνυμη περιήγηση, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τις σελίδες που θέλετε να ενεργοποιείται η λειτουργία. Είναι απλό, απλά πατήστε το κουμπί του menu και θα βρείτε τη λίστα εκεί.”

Διαβάστε επίσης: Η Apple πιέζει τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές για Mac από 32 σε 64-bit μέχρι τον Ιούνιο

Το Tracking Protection είναι ναι μεν μία πολύ καλή λειτουργία αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει να εμφανίζονται διαφημίσεις που δεν είναι σχετικές με τις αναζητήσεις μας. Οι διαφημίσεις που μας ακολουθούν προκύπτουν όταν ένα cookie εισέλθει στη συσκευή μας όταν επισκεφτούμε μία ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, αν επισκεφτούμε μία ιστοσελίδα με παπούτσια, θα δοθεί “εντολή” να μας εμφανίζονται διαφημίσεις που θα αφορούν παπούτσια. Φυσικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εν λόγω λειτουργία αν το επιθυμείτε.

firefox iphone

Η έκδοση για το iPad φέρει τρία νέα χαρακτηριστικά:

  1. Ειδική επιλογή αναδιάταξης
  2. Λειτουργία Drag-and-Drop για τα links ανάμεσα στις εφαρμογές
  3. Περισσότερες συντομεύσεις πληκτρολογίου

Η επιλογή της αναδιάταξης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε οργανωμένοι ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα standard χαρακτηριστικό για τους desktop browsers. Απλά πιέστε παρατεταμένα στο tab που θέλετε να μετακινήσετε και απλά μετά μεταφέρετέ το στη θέση που επιθυμείτε.

Αν επίσης έχετε ανοιχτές δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα, μπορείτε να κάνετε drag διάφορα links από το Firefox μέσα στη δεύτερη εφαρμογή. Πιέστε παρατεταμένα πάνω σε ένα tab και στη συνέχεια σύρετε το δάχτυλό σας στο κατάλληλο σημείο της άλλης εφαρμογής.

Τέλος, αν χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο στο iPad, η Mozilla έχει προσθέσει περισσότερες συντομεύσεις, όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω.

mozilla firefox συντομεύσεις πληκτρολογίου iPad

Ο Firefox για το iOS είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμος μέσα από το App Store.

Διαβάστε επίσης: Πώς καθαρίζουμε τα AirPods και τη θήκη φόρτισης;

Πρόκειται για εξαιρετικές βελτιώσεις. Ο Firefox δε χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως των iOS χρηστών. Οι νέες αυτές προσθήκες καθώς και η προ μηνών ανανέωση της εφαρμογής, έχουν βελτιώσει αισθητά την εμπειρία χρήσης και πλοήγησης στο internet είτε μέσα από φορητές συσκευές, είτε μέσα από σταθερούς υπολογιστές.