Το Instagram θα μας επιτρέπει να κατεβάζουμε τα δεδομένα μας ακολουθώντας την τακτική του Facebook

Το Instagram θα μας επιτρέπει να κατεβάζουμε τα δεδομένα μας ακολουθώντας την τακτική του Facebook
ired.gr

Το Instagram φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια της μαμάς εταιρείας που είναι το Facebook και όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του, η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο εργαλείο με το οποίο θα επιτρέπεται στους χρήστες να κατεβάσουν ένα αντίγραφο των Instagram δεδομένων τους που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, videos και μηνύματα.

instagram εφαρμογή

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει αρκετά πιο εύκολη τη διαδικασία εγκατάλειψης του Instagram από τους χρήστες και την ένταξής του σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο φωτογραφιών του ανταγωνισμού. Δεδομένης της κυκλοφορίας αυτού του εργαλείου πριν τις 25 Μαΐου, το Instagram θα καταφέρει να συμβιβαστεί με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί του απορρήτου των χρηστών και της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Το Instagram εισήγαγε το δικό του Portrait Mode (Εστίαση) για συσκευές iPhone 6s και νεότερες

Το Instagram έχει ιστορικά κάνει πολύ δύσκολη την εξαγωγή των δεδομένων μας. Δεν μπορούμε να σύρουμε, να ανοίξουμε ή να πιέσουμε παρατεταμένα πάνω στις φωτογραφίες για να τις αποθηκεύσουμε. Επίσης, δεν μπορούμε να κατεβάσουμε φωτογραφίες που έχουμε ήδη ανεβάσει. Το Instagram έχει μέσα σε οκτώ χρόνια λειτουργίας 800 εκατομμύρια χρήστες. Συγκριτικά, το Facebook εισήγαγε τη δυνατότητα λήψης των δεδομένων μας το 2010, μόλις έξι χρόνια μετά από την έναρξη της λειτουργίας του.

instagram εφαρμογή

Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν θα μπορούμε να κατεβάσουμε μόνο τις φωτογραφίες, τα videos και τα μηνύματα ή αν θα έχουμε τη δυνατότητα λήψης της λίστας των ατόμων που ακολουθούμε και που μας ακολουθούν, των Likes, των σχολίων καθώς και των ιστοριών. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο επίσης το αν οι φωτογραφίες και τα videos θα μπορούν να εξαχθούν σε πλήρη πιστότητα όπως ανέβηκαν και απεικονίστηκαν, ή αν θα είναι συμπιεσμένα. Το Instagram επιβεβαίωσε στο TechCrunch πάντως πως σύντομα θα ξέρουμε περισσότερες πληροφορίες για το εργαλείο λήψης των δεδομένων μας.

instagram ιστορία

Αν τελικά το Instagram προσφέρει μη συμπιεσμένες λήψεις, διατηρώντας την αρχική ποιότητα της φωτογραφίας όπως φαίνεται και στην εφαρμογή, το εργαλείο εξαγωγής των δεδομένων θα έκανε πλέον περιττές τις εφαρμογές τρίτων όπως είναι το InstaPort. Αυτό θα σημαίνει μία νίκη για τους χρήστες από τη στιγμή που αυτές οι εφαρμογές “τρέχουν” κάποιες φορές από “ασυνείδητους” δημιουργούς που θα μπορούσαν να κάνουν κακή χρήση του περιεχομένου μας ή των διαπιστευτηρίων που χρησιμοποιούμε για τη σύνδεσή μας στο Instagram.

instagram ιστορία

Η φορητότητα θα μπορούσε να διευκολύνει την αύξηση των νόμιμων ανταγωνιστών του Instagram, ή τουλάχιστον να επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο ασφαλείας του περιεχομένου τους σε μία εφαρμογή ή κατευθείαν στον υπολογιστή τους. Αλλά μέχρι στιγμής, είναι το κοινωνικό γράφημα του Instagram και τα δεδομένα που συγκεντρώνει σχετικά με τα ενδιαφέροντά μας που βοηθούν τον αλγόριθμό του να μας εμφανίζει τα πιο σχετικά posts.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση

Αν το Instagram θελήσει να είναι ξεκάθαρο απέναντι στους χρήστες, θα πρέπει να τους επιτρέψει να κατεβάσουν το κοινωνικό τους γράφημα σε μία ασφαλή μορφή. Φυσικά, η ανακοίνωσή του σχετικά με το νέο εργαλείο εξαγωγής και λήψης των προσωπικών μας δεδομένων είναι αδιαμφισβήτητα μία σημαντική πρόοδος.