Η Apple μείωσε δραματικά τις παραγγελίες για το HomePod λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων

Η Apple μείωσε δραματικά τις παραγγελίες για το HomePod λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων
ired.gr

Μία νέα αναφορά από το Bloomberg, αναφέρει πως η Apple ανησυχεί σχετικά με τη μη αναμενόμενη αντίδραση της αγοράς για το HomePod. Η αναφορά αυτή εξηγεί το γεγονός πως η Apple έχει μειώσει ή ακυρώσει ορισμένες παραγγελίες από την Inventec Corporation που είναι ο βασικός προμηθευτής του έξυπνου ηχείου.

homepod λευκό

Επικαλούμενο ένα άτομο το οποίο γνωρίζει για το γεγονός, το Bloomberg επισημαίνει πως στα τέλη του Μαρτίου, η Apple έριξε τις προσδοκίες της και διέκοψε τις παραγγελίες:

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς επαναφέρουμε τη διαρρύθμιση της οθόνης αφετηρίας στο iPhone και στο iPad;

“Προς τα τέλη Μαρτίου, η Apple έριξε τις προσδοκίες της σχετικά με τις πωλήσεις και ακύρωσε ορισμένες παραγγελίες από την Inventec Corp., έναν από τους κατασκευαστές του HomePod για την Apple,” σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το ζήτημα.

homepod μαύρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Slice Intelligence που δόθηκαν στο Bloomberg, το HomePod έκανε μία πολύ καλή αρχή με έναν αρκετά ικανό αριθμό προ-παραγγελιών. Τα δεδομένα δείχνουν πως το HomePod κατέλαβε το ένα τρίτο (1/3) της αγοράς των έξυπνων ηχείων στις Η.Π.Α. με βάση τα στοιχεία πωλήσεων της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου, με τα νούμερα αυτά να υποχωρούν όταν το HomePod έφτασε στα ράφια των καταστημάτων:

“Κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων εβδομάδων πώλησης του HomePod, αυτό είχε καταλάβει το 10% της αγοράς των έξυπνων ηχείων, συγκριτικά με το 73% του Echo της Amazon και το 14% του Google Home, σύμφωνα με τη Slice Intelligence.

Τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, οι εβδομαδιαίες πωλήσεις του υποχώρησαν περίπου στο 4% της κατηγορίας των έξυπνων ηχείων κατά μέσο όρο, αναφέρει η επίσημη έρευνα αγοράς”.

homepod λευκό

Επιπλέον, η Apple λέγεται πως αντιμετωπίζει ένα όλο και αυξανόμενο ανεκμετάλλευτο απόθεμα από HomePod, με τα Apple Stores να πουλάνε λιγότερα από 10 HomePods ημερησίως. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό σχετικά με την αναφορά του Bloomberg.

Προηγούμενες αναφορές είχαν δείξει τον αγώνα της Apple όταν ξεκίνησε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του HomePod. Μία από αυτές, αναφέρει πως το project του HomePod ακυρώθηκε και ζωντάνεψε εκ νέου αρκετές φορές με την Apple να τυφλώνεται από τα Echo προϊόντα της Apple.

homepod μαύρο

Τελικά, όπως και το Bloomberg σημειώνει, είναι αρκετά νωρίς για να καταδικάσουμε το HomePod και να πούμε πως πρόκειται για μία αποτυχία. Η Apple μπορεί να κάνει πολλές βελτιώσεις στην τωρινή γενιά του HomePod ξεκινώντας με τη Siri ενώ δε χρειάζεται να κάνει περαιτέρω αλλαγές στο Hardware της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να δούμε αν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία μας στο πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook;

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το HomePod; Πρόκειται για αποτυχία ή για μία κακή στιγμή που θα περάσει;