Η Apple πιέζει τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές για Mac από 32 σε 64-bit μέχρι τον Ιούνιο

Η Apple πιέζει τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές για Mac από 32 σε 64-bit μέχρι τον Ιούνιο
ired.gr

Η Apple σήμερα έκανε μία υπενθύμιση στους προγραμματιστές σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στο Mac App Store. Ξεκινώντας από την πρώτη Ιουνίου, όλες οι νέες ενημερώσεις που θα κατατίθενται στο Mac App Store θα πρέπει να υποστηρίζουν την αρχιτεκτονική των 64-bit.

mac ενημερωτικό μήνυμα

Η Apple ήδη απαιτεί οι νέες εφαρμογές που κατατίθενται στο Mac App Store να προσφέρουν υποστήριξη για τα 64-bit. Πρόκειται για μία αλλαγή που μπήκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2018, οπότε η σημερινή προειδοποίηση της Apple αφορά παλαιότερες εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν τα 64-bit.

Διαβάστε επίσης: Η beta του watchOS 4.3.1 ενημερώνει τους χρήστες για τις εφαρμογές που δε θα υποστηρίζονται στο μέλλον

Πέρα από την ενημέρωση των προγραμματιστών, η Apple επισημαίνει και στους χρήστες που “τρέχουν” την πιο πρόσφατη έκδοση του macOS 10.13.14 πως θα αρχίσουν να λαμβάνουν προειδοποιητικά μηνύματα όταν προσπαθήσουν να “ανοίξουν” μία εφαρμογή των 32-bit για πρώτη φορά. Το μήνυμα θα τους ενημερώνει πως προς το παρόν η εφαρμογή δεν έχει διαμορφωθεί για το Mac τους. Σύμφωνα με το TechCrunch, αυτές οι προειδοποιήσεις θα αρχίσουν στις 12 Απριλίου.

macbook pro

“Με την πρόσφατη κυκλοφορία του macOS High Sierra 10.13.4, την πρώτη φορά που οι χρήστες θα εκκινήσουν μία εφαρμογή που δεν υποστηρίζει τα 64-bit, θα βλέπουν μία ειδοποίηση πως η εφαρμογή δεν είναι διαμορφωμένη για το Mac τους.

Ως μία υπενθύμιση, οι νέες εφαρμογές που θα κατατίθενται στο Mac App Store θα πρέπει να υποστηρίζουν τα 64-bit και αρχίζοντας από τον Ιούνιο του 2018, οι ενημερώσεις των υπαρχόντων εφαρμογών θα πρέπει επίσης να υποστηρίζουν τα 64-bit. Αν διανέμετε τις εφαρμογές σας εκτός του Mac App Store, σας προτείνουμε να διανέμετε και τα ανάλογα δυαδικά αρχεία για να είστε σίγουροι πως οι χρήστες θα συνεχίσουν να τρέχουν τις εφαρμογές σας και σε μελλοντικές εκδόσεις του macOS”.

mac app store λογότυπο

Η Apple είχε εφαρμόσει ένα αντίστοιχο σύστημα προειδοποιήσεων όταν αφαίρεσε την υποστήριξη για τις εφαρμογές των 32-bit για το iOS, πριν τη σταματήσει εντελώς με τον ερχομό του iOS 11. Η εταιρεία ανέφερε πως το ίδιο σύστημα θα ακολουθηθεί και με τις εφαρμογές των 32-bit για το macOS.

macbook pro

Η Apple πρώτα προειδοποίησε τους δημιουργούς και τους καταναλωτές σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο Mac App Store ξεκινώντας από τον προηγούμενο Ιούνιο στο WWDC του 2017. Με αργά βήματα η Apple ξεκίνησε να αποσύρει την υποστήριξη για τις Mac εφαρμογές των 32-bit και τόνισε πως το macOS High Sierra θα είναι η τελευταία έκδοση του macOS που θα υποστηρίζει τις εφαρμογές των 32-bit χωρίς συμβιβασμούς και πως όλο το software για Mac στο μέλλον θα απαιτείται να είναι στα 64-bit.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς να αναγνωρίσετε τις εφαρμογές 32-bit σε Mac - iPhone - iPad

Όπως είδαμε και χθες, η Apple εφάρμοσε κάτι αντίστοιχο και στο Apple Watch. Το ίδιο έγινε με το iOS. Όλα αυτά δηλώνουν τη σαφή πρόθεση της Apple να αφήσει πίσω της την εποχή των 32-bit και να προχωρήσει στα 64-bit που θα της προσφέρουν αρκετές νέες δυνατότητες.