Πώς καθαρίζουμε τα AirPods και τη θήκη φόρτισης;

Πώς καθαρίζουμε τα AirPods και τη θήκη φόρτισης;
ired.gr

Τα AirPods αποτελούν μία τεράστια επιτυχία για την Apple για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Μεταξύ αυτών είναι η ευκολία που προσφέρουν, η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με τις συσκευές καθώς και η εκπληκτική θήκη φόρτισης. Ωστόσο, όταν έχουμε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό προϊόν, είναι λογικό να το χρησιμοποιούμε αρκετά, κάτι που σημαίνει πως συσσωρεύεται βρωμιά, γλίτσα και στην περίπτωση των AirPods κερί από το αυτί.

Με το κύριο μέρος των AirPods να είναι λευκό, είναι πολύ εύκολο να σκουπίσουμε προς τα κάτω το εξωτερικό μέρος και να παραλείψουμε άθελά μας τις γρίλιες των ακουστικών. Αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ τις γρίλιες των AirPods, ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει τη συσσώρευση βρωμιάς.

Μπατονέτα καθάρισμα AirPods

Πάμε να δούμε πώς καθαρίζουμε τα AirPods αλλά και τη θήκη τους; 

  1. Πάρτε μία μπατονέτα, ένα νήμα και ένα πανί μικροϊνών.
  2. Αφαιρέστε μέρος του βαμβακιού από την άκρη της μπατονέτας για καλύτερη ακρίβεια, διατηρώντας παράλληλα το μαλακό χαρακτήρα της.
  3. Προσπαθήστε να καθαρίσετε τα AirPods αλλά και τη θήκη φόρτισης, όσο καλύτερα μπορείτε και χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υγρό.
  4. Χρησιμοποιήστε το πανάκι μικροϊνών, για να καθαρίσετε βρωμιές σε δυσπρόσιτα σημεία.
  5. Ένας ακόμα τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε Blu Tack ή οδοντογλυφίδα/συνδετήρα τυλιγμένο με λεπτό χαρτί (ή χαρτομάντιλο) αν χρειάζεστε ένα λεπτότερο εργαλείο (Προσοχή να μη γίνει ζημιά).

Πανάκι καθάρισμα AirPods

Οι οδηγίες της Apple

Η Apple από την πλευρά της το μόνο που αναφέρει σχετικά με τον καθαρισμό των AirPods είναι το εξής:

“Καθαρίστε τα AirPods και τη θήκη ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα μαλακό και χωρίς χνούδια πανί. Μην αφήσετε υγρασία σε οποιοδήποτε άνοιγμα και μη χρησιμοποιήσετε σπρέι αεροζόλ, διαλύτες ή λειαντικά.”

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την εμφάνιση των διαθέσιμων ενημερώσεων στο εικονίδιο του App Store σε iPhone - iPad

Τη στιγμή που το πανί μικροϊνών είναι βολικό για τον εξωτερικό καθαρισμό των AirPods καθώς και του κυρίου σώματος της θήκης φόρτισης, μία μπατονέτα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των γριλών των ακουστικών.

Επιπλέον, με πολύ προσοχή, δοκιμάστε να ρίξετε καθαριστικό οθόνης ή απεσταγμένο νερό σε ένα πανάκι μικροϊνών ή σε μία μπατονέτα (σε μικρή ποσότητα τα υγρά. Δε χρειάζεται να μουλιάσουμε τη μπατονέτα ή το πανάκι) για να αφαιρέσετε τους ανθεκτικούς λεκέδες/κομμάτια βρωμιάς που έχουν δημιουργηθεί.

Μπατονέτα καθάρισμα AirPods

Αν τελειώσετε με την παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Air Blower (εξάρτημα καθαρισμού σκόνης για φακούς φωτογραφικών μηχανών) για να καθαρίσετε τις επαφές φόρτισης της θήκης. Μετά από το βήμα αυτό, χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα (πωλούνται ειδικά μπουκαλάκια στο εμπόριο). Για να αποφύγετε την οποιαδήποτε ζημιά, καλό είναι να μην κολλήσει το παραμικρό πάνω στις επαφές φόρτισης της θήκης. Αν αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα, σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε κάποιο service.

Αυτή ήταν η διαδικασία για να καθαρίσετε τα AirPods. Αν έχετε να μας προτείνετε κι εσείς κάτι, σας περιμένουμε κάτω στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστε την έκδοση λειτουργικού των ολοκαίνουριων AirPods σας

Να διευκρινίσουμε πως όλα τα υλικά που σας προτείνουμε για τη διαδικασία καθαρισμού διατίθενται στην ελληνική αγορά!