Σταθερές οι πωλήσεις των Mac για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Σταθερές οι πωλήσεις των Mac για το πρώτο τρίμηνο του 2018
ired.gr

Εν μέσω της συνεχούς πτωτικής πορείας της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι Mac της Apple παραμένουν σταθεροί στο πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα δεδομένα που μοιράστηκε χθες το απόγευμα το Gartner.

Η Apple υπολογίζεται πως έκανε περίπου 4.26 εκατομμύρια αποστολές υπολογιστών Mac κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου για το 2018, σε σχέση με τα 4.2 εκατομμύρια της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο ανάπτυξη της τάξεως του 1.5%.

Διαβάστε επίσης: Η beta του watchOS 4.3.1 ενημερώνει τους χρήστες για τις εφαρμογές που δε θα υποστηρίζονται στο μέλλον

Το μερίδιο αγοράς για την Apple για το τρίμηνο είναι στο 6.9% σε σχέση με το 6.7% του περασμένου έτους. Η Apple κατατάχτηκε ως ο τέταρτος πωλητής ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, ακολουθώντας τις HP, Lenovo και Dell, ενώ βρίσκεται μπροστά από Asus και Acer. Την περασμένη χρονιά για το ίδιο διάστημα είχε καταλάβει την πέμπτη θέση, αλλά φέτος, πήρε το προβάδισμα από την Asus.

πωλήσεις υπολογιστών πρώτο τρίμηνο 2018

Οι περισσότεροι κατασκευαστές είδαν τις αποστολές τους να παραμένουν σταθερές για το παρόν τρίμηνο. Η HP για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος πωλητής PC, απέστειλε 12.9 εκατομμύρια PC με το μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 20.8%, τη στιγμή που η Lenovo, ο κοντινός ανταγωνιστής, απέστειλε 12.4 εκατομμύρια συσκευές με μερίδιο αγοράς 20%. Η Dell ακολούθησε με 9.9 αποστολές και 16% μερίδιο αγοράς, με τις Asus και Acer να ακολουθούν με 3.9 και 3.8 εκατομμύρια αποστολές, αντίστοιχα.

Συνολικά ωστόσο, η παγκόσμια αγορά PC, σημειώνει πτώση περίπου 1.4% χρόνο με το χρόνο. Αν συγκεντρώσουμε όλες τις αποστολές, όλων των κατασκευαστών, καταλήγουμε στον αριθμό 61.7 εκατομμύρια για το τρίμηνο που διανύουμε. Πέρσι για παράδειγμα, οι συνολικές αποστολές ήταν στα 62.6 εκατομμύρια. Το φετινό τρίμηνο είναι το 14ο κατά σειρά στο οποίο οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών σημειώνουν πτωτική πορεία.

πωλήσεις υπολογιστών πρώτο τρίμηνο 2018

Η Apple είδε μικρή ανάπτυξη στις Η.Π.Α. εν μέσω του Q1 για το 2018. Η Dell ήταν αυτή με τις περισσότερες πωλήσεις για τις Η.Π.Α. με 3.44 εκατομμύρια αποστολές, τη στιγμή που HP και Lenovo σταμάτησαν στα 3.35 και 1.63 εκατομμύρια, αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πτώση της τάξεως του 2.9% για την αγορά PC των Η.Π.Α.

πωλήσεις υπολογιστών Η.Π.Α. πρώτο τρίμηνο 2018

Η IDC από την πλευρά της δημοσίευσε τις δικές της εκτιμήσεις σχετικά με τις αποστολές υπολογιστών, και όπως είναι αναμενόμενο, τα δικά της δεδομένα διαφέρουν λίγο από αυτές του Gartner. Γενικότερα τα στοιχεία των δύο εταιρειών διαφέρουν συνήθως εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο η καθεμία κάνει τους υπολογισμούς.

Τα νούμερα της IDC θεωρούν πως οι αποστολές των PC παγκοσμίως έμειναν σταθερές, με 60.38 εκατομμύρια μονάδων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, όπου οι αποστολές ήταν στα 60.39 εκατομμύρια.

macbook pro

Η IDC τοποθετεί την Apple στην πέμπτη θέση με 4 εκατομμύρια αποστολών Mac, έναντι των περσινών 4.2 εκατομμυρίων.

Να σημειώσουμε πως τα στοιχεία των Gartner και IDC μπορούν να αλλάξουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Σημαντικές αλλαγές θα φέρει το Spotify για να αυξήσει τους χρήστες του

Είναι αρκετοί μήνες που η Apple ανανέωσε το μεγαλύτερο μέρος των Mac, με εξαίρεση τον iMac Pro, οπότε δε θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε ανάπτυξη των αποστολών και των πωλήσεων. Η Apple αναμένεται να εισάγει νέα ανανεωμένα MacBook, MacBook Pro και iMac μοντέλα κάπου μέσα στη χρονιά, ενδεχομένως στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) τον Ιούνιο.