Το Instagram εισήγαγε το δικό του Portrait Mode (Εστίαση) για συσκευές iPhone 6s και νεότερες

Το Instagram εισήγαγε το δικό του Portrait Mode (Εστίαση) για συσκευές iPhone 6s και νεότερες
ired.gr

Το Instagram σήμερα κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό με την ονομασία “Εστίαση” που είναι μία εκδοχή του Portrait Mode. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που είχε φημολογηθεί πριν περίπου ένα μήνα πως επρόκειτο να κυκλοφορήσει. Αν και το portrait mode που προσφέρει η stock εφαρμογή της κάμερας στο iOS είναι μοναδικό, θα μπορούσε να πει κανείς πως το νέο χαρακτηριστικό του Instagram στοχεύει στον ανταγωνισμό με το Snapchat. Τα καλά νέα είναι πως η εν λόγω λειτουργία αφορά συσκευές iPhone 6s και νεότερες.

instagram iphone

Το εικονίδιο για τη λειτουργία “Εστίαση”, βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα στην εφαρμογή του Instagram για το Android. Ανακοινώθηκε στον τύπο και η σημερινή ενημέρωση της εφαρμογής, επιβεβαίωσε τις προηγούμενες αναφορές.

Το χαρακτηριστικό “Εστίαση” επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες σε στυλ πορτραίτου με το γνωστό Bokeh effect που θολώνει το background. Το νέο πλήκτρο φαίνεται ανάμεσα στο “Boomerang” και στο “Superzoom”.

instagram iphone

Εδώ είναι η ανακοίνωση του Instagram:

“Όταν ανοίγετε την κάμερα, θα δείτε την “Εστίαση” δίπλα από το “Superzoom” και κάτω από το πλήκτρο της εγγραφής. Τραβήξτε μία selfie ή απαθανατίστε κάποιο φίλο σας με την οπίσθια κάμερα. Όπως θα προσέξετε, το πρόσωπο εστιάζεται και το σκηνικό πίσω του θολώνει. Απλά αγγίξτε για φωτογραφία ή πατήστε παρατεταμένα για λήψη video. Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη, μπορείτε να προσθέστε φίλτρα, αυτοκόλλητα και κείμενο στη φωτογραφία ή στο video πριν το στείλετε σους φίλους σας μέσω ενός story ή μέσω μηνύματος Direct.”

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για συσκευές από το iPhone 6s και ύστερα ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε πως είναι διαθέσιμη και για το iPhone SE. Να σημειώσουμε πως το γνωστό Portrait Mode της Apple είναι διαθέσιμο μόνο για τις συσκευές 7 Plus, 8 Plus και X.

instagram εστίαση χαρακτηριστικό

Η αγγλική ονομασία του εν λόγω χαρακτηριστικού είναι “Focus”.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες για την οποία οι χρήστες προηγούμενων μοντέλων iPhone ζηλεύουν τους κατόχους νεότερων μοντέλων, είναι και η λειτουργία "Πορτρέτο" που εισήχθη για πρώτη φορά με τη διπλή κάμερα του iPhone 7 Plus. Είναι μία εκπληκτική λειτουργία η οποία στο iPhone X ενσωματώθηκε και στην εμπρόσθια TrueDepth κάμερα.

Διαβάστε επίσης: iOS - Πώς να αποθηκεύσετε φωτογραφίες από το Instagram στο iPhone

Το Instagram ωστόσο έρχεται να καλύψει και τις λίγο προγενέστερες συσκευές που δεν είναι άλλες από το iPhone  6s/Plus και iPhone SE. Αν θέλουν οι χρήστες να αποθηκεύσουν τις "Πορτρέτο" φωτογραφίες που θα τραβούν στο Instagram μπορούν πολύ εύκολα να το κάνουν τραβώντας ένα screenshot το οποίο μετά θα περικόψουν για να μείνει μόνο η φωτογραφία.