Η beta του watchOS 4.3.1 ενημερώνει τους χρήστες για τις εφαρμογές που δε θα υποστηρίζονται στο μέλλον

Η beta του watchOS 4.3.1 ενημερώνει τους χρήστες για τις εφαρμογές που δε θα υποστηρίζονται στο μέλλον
ired.gr

Η πιο πρόσφατη beta έκδοση του watchOS 4.3.1, εισάγει μία νέα ειδοποίηση και λειτουργία που ενεργοποιείται με την εκκίνηση του αυθεντικού watchOS 1 WatchKit και ενημερώνει τους χρήστες πως οι εφαρμογές δε θα είναι συμβατές με το watchOS 5.

Τη στιγμή που είδαμε τις δοκιμαστικές εκδόσεις για το iOS 11.4, tvOS 11.4 και macOS 10.13.5, το Apple Watch αρκέστηκε στην ονομασία 4.3.1, δηλώνοντας με αυτό το “1” πως έχουμε να κάνουμε με μία minor ενημέρωση του λογισμικού. Αν μιλούσαμε για major ενημέρωση θα είχαμε να κάνουμε με beta 4.4 και όχι 4.3.1.

Apple watch

Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη δοκιμαστική έκδοση, είδαμε να εισάγεται μία νέα ειδοποίηση που αφορά τις εφαρμογές του WatchKit (watchOS 1). Η συγκεκριμένη ειδοποίηση αναφέρει πως οι εφαρμογές αυτές θα πρέπει να ενημερωθούν καθώς δε θα είναι συμβατές με μελλοντικές εκδόσεις του WatchOS ή εν πάσει περιπτώσει δε θα λειτουργούν σωστά. Δεν αναφέρεται πουθενά το WatchOS 5 αλλά όταν μιλά για μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού, καταλαβαίνουμε τι εννοεί.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να δούμε αν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία μας στο πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook;

Αν κάνουμε μία αναδρομή στο watchOS 1, οι εφαρμογές ήταν σημαντικά πιο αργές ενώ βασίζονταν στη σύνδεση του ρολογιού με το iPhone. Ουσιαστικά, όλη η διεργασία γινόταν στο iPhone και από εκεί μεταφερόταν στο Apple Watch. Αυτή η τακτική άλλαξε με τον ερχομό του watchOS 2 σε λιγότερο από 6 μήνες μετά, με το οποίο η υποστήριξη των εφαρμογών βελτιώθηκε αισθητά.

Apple watch έξυπνο ρολόι

Το να σταματήσει η υποστήριξη για τις εφαρμογές του watchOS 1, δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό. Αυτές οι εφαρμογές ήταν αργές και βασίζονταν στο iPhone, κάτι που σημαίνει πως αν πάτε κάπου έξω χωρίς το iPhone, η εφαρμογή θα αρνηθεί να ανοίξει ενημερώνοντάς σας πως απαιτείται η σύνδεση με το iPhone για να συνεχίσετε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που στο Apple Watch Series 3 προστέθηκε και η υποστήριξη για δίκτυα LTE. Πλέον, ο χρήστης ακόμα και αν δεν έχει μαζί του το iPhone δε θα μείνει εκτεθειμένος, αφού το Apple Watch είναι πλέον ανεξάρτητο (να υπενθυμίσουμε πως στη χώρα μας η λειτουργία LTE δεν είναι διαθέσιμη).

Apple watch ενημέρωση εφαρμογών

Επιπλέον, η Apple σταμάτησε να δέχεται ενημερώσεις για τις εφαρμογές του watchOS 1 την περασμένη εβδομάδα, όπως είχε ανακοινώσει και επίσημα τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, αρκετοί δημιουργοί απέρριψαν τη συμβατότητα του Apple Watch στο σύνολό της, σημειώνοντας πως η ομάδα χρηστών που χρησιμοποιεί αυτές τις εφαρμογές είναι μικρή και το κόστος για τον οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό είναι μεγάλο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή του Instagram. Αυτό είναι θα έλεγε κάποιος μία ατυχής εξέλιξη, αφού το Apple Watch έχει γίνει μία ανεξάρτητη συσκευή. Το ιδανικό θα ήταν οι εταιρείες να εκμοντερνίζουν τις εφαρμογές τους από το να τις καταργούν τελείως.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhones που ήδη κυκλοφορούν νικούν κατά κράτος το επερχόμενο Note 9 της Samsung

Ποιά είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτή την κίνηση;