Σημαντικές αλλαγές θα φέρει το Spotify για να αυξήσει τους χρήστες του

Σημαντικές αλλαγές θα φέρει το Spotify για να αυξήσει τους χρήστες του
ired.gr

Μία νέα αναφορά του Bloomberg, επισημαίνει πως η πιο δημοφιλής υπηρεσία συνδρομητικής μουσικής, το Spotify, σχεδιάζει μία νέα έκδοση της πλατφόρμας του. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει την υπηρεσία πιο εύκολη στη χρήση.

Η αναφορά λέει πως ο κεντρικός στόχος του Spotify είναι να δημιουργήσει μία ελεύθερη πλατφόρμα, της οποίας η χρήση θα είναι πολύ πιο εύκολη στις φορητές συσκευές. Αυτό σημαίνει προφανώς πως οι χρήστες φορητών συσκευών θα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στις Playlists, κάτι που σημαίνει και τον καλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που ακούνε.

spotify iphone

“Με την ενημερωμένη υπηρεσία, οι δωρεάν ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα καλύτερης και πιο γρήγορης πρόσβασης στις Playlists καθώς και τον καλύτερο έλεγχο του υλικού που ακούνε. Ουσιαστικά θα πρόκειται για μίμηση της συνδρομής που δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις. Το βασικό πακέτο σήμερα είναι στα $9.99 για κάθε μήνα.”

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε τα special edition (PRODUCT)RED iPhone 8 και iPhone 8 Plus

spotify ακουστικά

Τώρα, οι χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν από τη φορητή συσκευή τους και που η οποία υποστηρίζεται από διαφημίσεις, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν συγκεκριμένα τραγούδια από μία Playlist ή ένα Album, αφού πρέπει να ακούσουν το άλμπουμ μέσω της τυχαίας αναπαραγωγής μέχρι να ακουστεί το τραγούδι που θέλουν. Η σημερινή αναφορά λοιπόν υποδηλώνει πως οι χρήστες θα μπορούν να έχουν συμπληρωματικό έλεγχο σχετικά με τα τραγούδια που ακούνε με τις επερχόμενες αλλαγές, αν και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής δε μιλάμε για τον πλήρη έλεγχο.

spotify iphone

Η δωρεάν υπηρεσία του Spotify που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, έχει κατακριθεί στο παρελθόν από τους παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας. Οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν πως η δωρεάν υπηρεσία του Spotify υποτιμά τη μουσική και αυτόματα κάτι τέτοιο κάνει “ζημιά” στους καλλιτέχνες. Η εταιρεία, ωστόσο, βασίζεται στη δωρεάν πλατφόρμα για να αυξήσει τη βάση των χρηστών της που υπολογίστηκαν στα τέλη του 2017 στα 157 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων τα 71 εκατομμύρια ήταν συνδρομητές επί πληρωμή.

spotify λογότυπο

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Spotify άφησε να εννοηθεί πως θα κάνει μία “ανακοίνωση νέων” στη Νέα Υόρκη στις 24 Απριλίου, στέλνοντας παράλληλα πρόσκληση στα μέλη του τύπου. Κάποιες αναφορές έχουν επισημάνει πως η εταιρεία εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός έξυπνου ηχείου, που θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε αυτό το event. Προς το παρόν πάντως φαίνεται πως θα ακούσουμε πιο πολύ σχετικά με τις αλλαγές στην υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς επαναφέρουμε τη διαρρύθμιση της οθόνης αφετηρίας στο iPhone και στο iPad;

Το Spotify είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες συνδρομητικής μουσικής. Δεσπόζει στα υψηλότερα σκαλιά του βάθρου μαζί με το Apple Music. Αυτή τη στιγμή, αν και ήδη το Spotify έχει μεγάλη βάση χρηστών, θέλει να αυξήσει τη διαφορά του από το Apple Music. Οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, αν τελικά πραγματοποιηθούν, θα βελτιώσουν κατά πολύ τη χρήση της υπηρεσίας για αυτούς που θέλουν να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική χωρίς να πληρώνουν.